Najbolja hrvatska slastičarka Petra Jelenić, postala je korporativna chefica slastičarka hotelijerske tvrtke Bluesun hotels & Resorts i predavačica na internoj Bluesun Akademiji, objavio je u ponedjeljak portal punkufer.hr. Petra Jelenić potvrdila nam je da će u Bluesun hotelima početi raditi idući tjedan, i nastaviti razvijati svoj brend PJ. Jelenić je do siječnja ove godine vodila izvrsnu slastičarnicu Mak na konac u današnjem prostoru restorana Noel (nekad Pete četvrtine Dina Galvagna). Nakon zatvaranja Maka na konac, s poslovnim je partnerima planirala otvoriti novu slastičarnicu u samom centru grada, a u međuvremenu se posvetila razvoju slastica za svoj brend PJ, snimila vrlo popularnu TV seriju Slatka kuharica i posvetila se konzultantskim poslovima. Suradnjom sa chefom Tvrtkom Šakotom u njegovu restoranu Xato, Jelenić se vratila u središte interesa zagrebačke restoranske scene. Nedavno je u medijima potvrdila suradnju sa čokolaterijom Artisan crafted chocolates Marina Medaka koja se iz Lovačkog roga i strogom centru Zagreba nedavno preselila u City Centar West. Macaronsi Petre Jelenić ostat će dio ponude Artisan crafted chocolates. Vijest o prelasku u Bluesun djeluje kao potpuni zaokret. Jelenić ipak zadržava kontinuitet svog brenda, ali tek će se pokazati kako će se novi angažman odraziti na ostale projekte.
Jelenić je za punkufer.hr objasnila da je angažman prihvatila zbog ” pristupa i entuzijazma” Bluesunova tima i zato što smatra da u Bluesunu “izuzetno ozbiljno pristupaju gastronomiji i imaju velike ambicije”. Iako je fascinirana Andabakovim projektoima Stina vina i ekološkom farmom goveda u Slavoniji, presudna u odluci da prihvati poziciju u Bluesunu bila je, kaže, njihova Akademija.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.