Kuharica Massima Botture Bread is gold izlazi 6. stuednog u izdanju Phaidona. Knjigu osim slavnog talijanskog chefa potpisuju i “Friends”. Riječ je zapravo o kolektivnom autorstvu najutjecajnijih chefov ana svijetu, njih 45 sa sto pedeset recepata. Potpisuju ih Daniel Humm, Rene Redzepi, Alain Ducasse, braća Roca i Adrià, Virgilio Martinez i mnogi drugi. Svrha ovog all-star izdanja je promovirati kreativno kuhanje s namirnicama koje inače bacamo. Odatle i naslov, kruh je zlato. Kao što je poznato, Bottura je lani tijekom Expoa u Milanu pokrenuo Refettorio, projekt pučkih kuhinja u kojima kuhari koriste svoja znanja da bi od namirnica koje tretiramo kao smeće napravili kvalitetne i ukusne obroke. U nekoliko Refettoria koje je Bottura pokrenuo u Italiji i izvan zemlje, gostovali su vjerojatno svi najvažniji kuhari današnjice, a neki su i sami pokrenuli inicijative osvještavanja javnosti o nužnosti inteligentnije ekonomije hrane. Očekuje se da će knjiga postati bestseller zbog imena koja je potpisuju, imati bilo kakvu kuharicu s receptima najboljih svjetskih chefova je lijepa stvar. Posebno kada iza toga još stoji i vrijedna inicijativa s potencijalno dalekosežnim posljedicama.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.