U kuharici The Book of Burger, svojevrsnoj enciklopediji burgera američke celebrity kuharice Rachel Ray, opisani su recepti za najnevjerojatnije kombinacije, od indijskih burgera do sloppy Joea s jogurtima i voćem. No, najbolji recepti u tom bestseleru su na kraju knjige, gdje Rachelini kolege, slavni američki chefovi i TV kuhari, dijele svoje recepte za idealan burger. Među tim vrlo klasičnim receptima, strast prema mesu predstavlja se s puno stila i osjećaja za detalje. Recept Josha Capona iz njegova njujorškog restoran aBurger&Barrel naš je apsolutni favorit.
(Josh Capon/Burger&Barrel NYC)
Sastojci
U zdjelici pomiješajte kečap, majonezu, ocat i Worcestershire umak. Posolite i popaprite. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Rebrasti pleh prekrijte papirom za pečenje.
Složite slaninu na pleh i pecite 30 do 35 minuta da postane hrskava pa je ocijedite. Prženu slaninu sitno nasjeckajte i stavite u zdjelu srednje veličine. Za to vrijeme na umjerenoj vatri zagrijte veliku tavu i dodajte ulje.
Pržite luk povremeno miješajući 15 do 20 minuta da omekša i dobije zlatnu boju. Posolite i popaprite pa dodajte slaninu. Zagrijte grill tavu na jakoj vatri. Mljevenu govedinu oblikujte u 4 pljeskavice od 180g pa ih s obje strane posolite i popaprite. Svaku pljeskavicu premažite žličicom dižonskog senfa.
Pecite oko 10 minuta za srednje pečene hamburgere a ako želite krvavije ili bolje pečene hamburgere, prilagodite duljinu pečenja. Okrenite hamburgere samo jednom tijekom pečenja. U posljednje 2 minute pečenja na hamburgere stavite po jedan listić sira.
Polovice peciva premažite s 1 žlicom umaka. Stavite hamburgere na donje polovice peciva, dodajte džem od luka i slanine, dovršite s kiselim krastavcima i poklopite gornjim polovicama peciva. Prerežite hamburgere napola i uživajte!
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.