Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Tenuta di Biserno legendarnog Lodovica Antinorija gostuje u lošinjskoj Alhambri

costigliole

Lodovico Antinori, mlaĐi brat Pierra Antinorija, krunskog princa jedne od najvećih svjetskih vinskih dinastija, uspio je steći ugled i renome izvan širokih okvira obiteljskog carstva. Lodovico Antinori bio je, naime , među utemeljiteljima Ornellaie, jedne od najslavnijih toskanskih vinarija, čiji je merlot Masseto višekratno dobivao čistih 100 bodova kod Roberta Parkera i u Wine Spectatoru.

Antinori je osnovao Tenutu del Biserno 1995. godine u Maremmi blizu Bolgherija, u primorskom dijelu Toskane. Najpoznatije vino Biserno, cuvee je cabernet franca, merlota i cabernet sauvignona, te se smatra jednim od klasičnih toskanskih vina moderne generacije, dok je Lodovico vrlo rijetko i skupo vino čijih se 6000 buteljki proizvodi u zaista vrhunskim berbama: dosad ih je bilo tek pet.

Lodovico Antinori

Tenuta di Biserno gostuje u lošinskoj Alhambri 30. lipnja i 1.srpnja u okviru već etabliranog Alhabrina programa vikenda velikih vinara, koji je prošlog mjeseca ugostio čak i jedan Mouton Rotschild. U petak 30. lipnja održat će se masterclass na kojem će sretni polaznici među ostalim moći kušati četiri berbe Biserna i dvije raritetnog Lodovica. U subotu, pak, chef Melkior Bašić u restoranu Alfred Keller priprema gala večeru od šest slijedova, uključujući tagliatu od chiane (iznimno cijenjenog talijanskog goveda), na kojoj će se osim Biserna točiti i vina iz drugih Lodovicovih posjeda.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Tenuta di Biserno legendarnog Lodovica Antinorija gostuje u lošinjskoj Alhambri

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min