Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

OVO JE LJETNA CRAFT SENZACIJA Orijent je napravio polugorki IPA sladoled prepun hmelja i ječma

Craft revolucija zahvatila je i slastičarnice. Možda niste razmišljali o tome da uz Schwarzwaldicu pijete pivo, osim možda plavog Chimaya ili Brooklyn Chocolate Stouta. Uz ljetne voćne kolače mogli bismo, pak, posegnuti za niskoalkoholnim Lindemansom od malina, višanja ili bresaka. Međutim, pravo, gorko pivo i kolači uglavnom su čisti tabu.

Dok ih zagrebački Orijent, jedina preostala artizanska gradska slastičarnica, nije spojila u jedan proizvod. Jučer smo u Orijentu u Maksimirskoj ulici probali IPA sladoled, koji rade od IPA Nove runde. Pametni i poduzetni Orijentovi vlasnici shvatili su gdje su srca potrošača, pa su odlučili proizvesti prvi hrvatski pivski sladoled. Koji je izvrstan!

https://www.facebook.com/156336929362/photos/a.10150224919974363.356022.156336929362/10155365378639363/?type=3&theater

Orijentov IPA (da, India Pale Ale) sladoled prepun je hmelja i ječma, polugorkog je okusa, a kremasta tekstura spriječava ga da postane grub i neužitan. Za kombinacije IPA sladoleda s karamelom i slične znamo, ali sladoled ovako pun pivskog okusa i gorčine još nismo probali. Orijentov IPA sladoled može služiti kao senzacionalno sredstvo za rashlađivanje u suptropskom Zagrebu, možete ga kušati uz pravu IPA-u poput Sierra Nevade, s kojom izaziva posve neobične okusne osjećaje, ili ga pak možete staviti na pljeskavicu s roštilja na drveni ugljen, umjesto kuglice kajmaka.

https://www.facebook.com/NovaRunda/posts/680302935427821

Vjerujte nam da će ova eksentrična kombinacija sjajno funkcionirati, pogotovo ako pljeskavicu nemilosrdno zaljutite i tako kompenzirate slojeve slatkog vrhnja u sladoledu. Orijentova IPA bezuvjetno nas je oduševila. Jako dugo u hrvatskim slastičarnama nismo vidjeli tako moderan, uzbudljiv i tehnički savršen proizvod. Orijentov IPA sladoled spada među ultimativne ljetne senzacije hrvatskog craft pokreta. Orijent je, uostalom, u svom žanru, već više od pola stoljeća čisti craft.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.