Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Slovenska vinarija Puklavec Family Wines dobila je osam medalja na Decanterovim nagradama, njihov Furmint 2015. je platinast

puklavec

Slovenska vinarija Puklavec Family Wines osvojila je osam medalja na Decanterovim svjetskim nagradama (DWWA 2017), najvažnijem svjetskom ocjenjivanju vina koje se svake godine održava u Londonu, objavljeno je jučer u njihovu priopćenju. Najbolji rezultat postiglo je njihovo vino Furmint iz 2015. koje je dobilo platinastu medalju, koja se dodjeljuje za ocjene od 95 bodova naviše. Furmint je i najbolje plasirano slovensko vino na ovogodišnjem Decanterovu ocjenjivanju.

Furmint (broj 7) je etiketa nove premium linije Seven Numbers, u kojoj su vina iz sedam vinograda s najboljih položaja vinarije Puklavec Family Wines. Ova single vineyard vina proizvedena u vrlo malim količinama od 3000 do 5000 boca, dozrijevaju u velikim drvenim bačvama. Na nedavnom predstavljanju vinarije Puklavec u zagrebačkom restoranu Dubravkin put, Furmint nas je prilično oduševio kompleksnošću, preciznošću i čistom elegancijom. Od ostalih sedam medalja vinarije Puklavec Family Wines, četiri su brončane i tri srebrne. 

Obitelj Puklavec počela se baviti vinarstvom još 1934.godine, kad je utemeljitelj podruma Jeruzalem Ormož Martin Puklavec osnovao obiteljsku vinariju. Današnji vlasnik Vladimir Puklavec, koji je karijeru napravio u međunarodnom plinskom biznisu, preuzeo je vinariju sa kćerima Tatjanom i Kristinom nakon što je u denacionalizaciji vraćena obitelji. Zbog vinarije se vratio u Sloveniju i nakon više od 30 milijuna eura investicije, uspostavio jednu od najmodernijih obiteljskih vinarija u ovom dijelu Europe. Obitelj Puklavec u vlasništvu ima 600 hektara vinograda i još pedesetak hektara pod ugovorom s lokalnim vinogradarima.

https://www.instagram.com/p/BT8rLgbju1L/?taken-by=kultplavekamenice

Pod nadzorom glavnog enologa Mitje Herge, Puklavec Family Wines proizvode više od pet milijuna boca godišnje pod četiri brenda. Uz premium linije Estate Selection i Seven Numbers to su puklavec & friends, svježa, voćna, pristupačna vina za supermarkete koja se u velikim lancima poput Whole Foodsa ili Waitrosea prodaju po cijenama od desetak eura te etiketa Jeruzalem Ormož, desetljećima poznata najširoj hrvatskoj publici. Glavni izvozni aduti vinarije su Sauvignon Blanc i Pinot Grigio, zatim kupaža sauvignona i sivog pinota, kupaža caberneta i merlota i muškat

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.