Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Slastičarna Time otvara se za nekoliko tjedana u Teslinoj ulici

time-slasticarnica

U prostoru bivšeg Binimota, u najstrožem centru grada, do kraja mjeseca trebala bi se otvoriti Slastičarna Time, još jedan projekt uspješnog zagrebačkog restorana i kluba Time. Slastičarnu Time vodit ce Robert Hromalić, čovjek školovan u Parizu, koji je u Hrvatskoj suradjivao s Dinom Galvagnom i Anom Ugarković.

Nova zagrebačka slastičarna bazirat će se na elaboriranoj, kompleksnoj pripremi klasičnih domaćih kolača poput šnenokli, gibanica ili kremšnita, koji svi u Hromalićevoj izvedbi izgledaju dramatično drukčije. Međimursku gibanicu primjerice rade kao elegantni bijeli stožac u oklopu od bijele čokolade, posut s par zrna maka (na slici).

View this post on Instagram

#gibanica session

A post shared by Robert Hromalić (@roberthromalic) on

Osim modernom i tehnički suverenom pripremom, Time kani privući goste i vrhunskim sastojcima: koristit će, primjerice, isključivo Valrhonu (kao i Plavi podrum i Xató), dok većina restorana i slastičarni nabavlja jeftinije čokolade.

View this post on Instagram

#praliné

A post shared by Robert Hromalić (@roberthromalic) on

Pripreme za otvaranje Slastičarne Time usporile su realizaciju još jednog Timeova projekta, ramen bara u Petrinjskoj ulici, čije je otvorenje prolongirano za sredinu kolovoza.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Slastičarna Time otvara se za nekoliko tjedana u Teslinoj ulici

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min