Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Village Tavern u Tkalčićevoj tipičan je primjer lošeg industrijskog ugostiteljstva

village

U Village Tavernu, dijelu velikog barskog i restoranskog kompleksa u turističkoj Tkalčićevoj ulici, ugodno nas je iznenadio jedan važan detalj. Kožu lososa peku odvojeno od mesa, pa je uzorno hrskavu serviraju na lososovu fileu. Touch of class, čestitamo. Lososova hrskava koža bila je ujedno i najbolji dio naseg ručka u Village Tavernu. Sve je ostalo asociralo na masovno i ne odveć pažljivo pripremljenu hranu temeljenu na industrijskim sastojcima. Nismo provjeravali, no imamo dosta snažan osjećaj da je Village Tavern veliki korisnik velikih pakovanja smrznute hrane namijenjene HoReCi.

Sam losos bio je uobičajeno ubitačno masan i lagano prepečen, dok je avokado s kukuruzom, rajčicom i ljubičastim lukom izgledao oksidirano, prastaro i gnjecavo poput starih banana. Neobično je što kuhar, koji je dovoljno vješt da ispravno ispeče i servira lososovu kožu, nije osjetio bar minimalnu potrebu da taj zelenkastosivi prilog oživi svjezim korijanderom, bosiljkom ili barem lišćem peršuna.

Maslinovo je ulje uglavnom bezukusno, dok je bijeli kruh sa sezamom funkcionirao u prvih petnaestak minuta pošto je izašao iz pećnice. Poslije pola sata postao je beznadežno gumast. Village Tavern nudi niz jela opće prakse: od nekoliko salata i tjestenina, preko pljeskavice, do velikog angus steaka. No, i meni i hrana koju smo kušali, osim lososove kože, ne pokazuju nimalo kulinarske strasti za što, mislimo, nisu krivi kuhari.

Village Tavern je naprosto masovna zalogajnica koja nije zamišljena da bi imala bilo kakve kulinarske ambicije. Ona je tipični predstavnik turističkog ugostiteljstva. I Atena i Santorini, i Pariz i Marseilles, i London i Brighton prepuni su hranionica te vrste. Iznimno ljubazni i profesionalni konobar daleko je najjači argument Village Taverna. Uz lososovu kožu.

VILLAGE TAVERN
Tkalčićeva 57, Zagreb

HRANA 2/5  AMBIJENT -3/5  SERVIS +3/5
sve kreditne kartice

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.