Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Burgeraj uskoro predstavlja novi hamburger Sunset Limited nadahnut najromantičnijom američkom željezničkom linijom

burgeraj

Zagrebački Burgeraj, jedan od vodećih hrvatskih craft burger barova, u povodu svog trećeg rođendana osmislio je novi proizvod. Riječ je o burgeru Sunset Limited nazvanom po glasovitoj američkoj željezničkoj liniji, koja već više od 100 godina povezuje Los Angeles i New Orleans. Sunset Limited, svojedobno dio velikog željezničkog sustava Southern Pacific (o kojem je Neil Young svojedobno napisao istoimenu, nezaboravno nostalgičnu pjesmu), počeo je voziti 1894. godine.

Sunset Limited, danas važan dio američke pop ikonografije, dobio je ime zbog činjenice da putnici većinu puta na toj liniji mogu gledati u zalazak sunca. Budući da je Burgeraj, za razliku od velike većine drugih hrvatskih burger shopova, duboko utemeljen baš u američkoj street food kulturi, sasvim je logično što su svoj novi burger nazvali po željeznici koja preko Teksasa  povezuje Kaliforniju i Louisianu. Burgerajov Sunset Limited, uz same pljeskavice, sadrži suhu rajčicu mariniranu u maslinovu ulju, parmigiano reggiano te pečeni ljubičasti luk: na prvi je pogled jasno kako je riječ o gastroburgeru. Uz uvođenje novog hamburgera, Burgeraj u Preradovićevoj ulici u posljednje je vrijeme promijenio pivsku i vinsku listu. Među novim pivima valja upozoriti na izvrsni točeni pale ale Prve viške (norveške) pivovare, te na nekoliko etiketa škotskog Brewdoga, dok je osobito pohvalno što su kao crno vino kuće odabrali zaista izvrsni Plavac pelješačkog vinogradarskog doajena Frane Miloša.

https://www.facebook.com/burgeraj.zagreb/photos/a.1481418055403515.1073741828.1481404745404846/1853892711489379/?type=3&theater

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.