Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Školska knjiga i Mate Janković izdaju luksuznu monografiju o autohtonoj hrvatskoj kuhinji, u kojoj sudjeluje 25 istaknutih chefova

stefan-portrait

Rudi Štefan pristao je uključiti se u projekt. Osim Štefana, mogu potvrditi da na knjizi rade David Skoko, Hrvoje Kroflin, Priska Thuring, Goran Kočiš i većina  vodećih hrvatskih kuhara,” rekao nam je u petak popodne chef Mate Janković, selektor velike monografije zagrebačke izdavačke tvrtke Školska knjiga, o autohtonoj hrvatskoj kuhinji.

Knjiga bi trebala izaći početkom lipnja, većim dijelom naklade na engleskom i jednim dijelom na hrvatskom jeziku. Radi se o luksuznom izdanju, opremljenom vrhunskim fotografijama koje se neće prodavati samo u knjižarama, nego i na aerodromima, u lukama, u bescarinskim dućanima i u vrhunskim hotelima i restoranima.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=676772625821381&set=a.106208952877754.15498.100004659491830&type=3&theater

Chefovi su, prirodno, raspoređeni regionalno, pa su tako David Skoko i Danijel Đekić zaduženi za istarsku, a Goran Kočiš za slavonsku kuhinju. Ovakvo je izdanje upravo neophodno hrvatskom turističkom tržištu i našoj restoranskoj industriji.  Sjajno je što se Školska knjiga, u vrijeme kada gotovo ništa otisnuto ne donosi novac, upustila u tako ambiciozan pothvat od nacionalnog značaja.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.