Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bastion No. 19 u Masarykovoj najuzbudljiviji je wine bar u Zagrebu

bastion

Bürklin Wolfov rizling toči se na čaše. Knebelov rizling toči se na čaše. Pa T Bianco Cantine Tramin, pa Pressingerov Puszta Libre, pa Milošev plavac i još tridesetak vrhunskih i uzbudljivih svjetskih vina. Chambolle Musigny i Larmandier Bernierov Longitude dostupni su, nažalost, samo na buteljke, što ne mijenja dojam o Bastionu No.19.

https://www.instagram.com/p/BLywrIKguqP/?taken-at=1029023149

Bastion, mali lokal od nekih dvadesetak, dvadeset i pet kvadrata, unatrag nekoliko mjeseci postao je naš veliki favorit. Smješten blizu 041 i Gingera u Masarykovoj ulici, može se učiniti kao običan, dosadni kafić. Puno studenata s Pravnog fakulteta ondje dolazi na kavu i kolu. No Bastion je uvjerljivo najinovativniji i najuzbudljiviji vinski bar u Zagrebu. Nitko se drugi nije se usudio ići s tako rubnon ili modernom ponudom vina. Jedino što, zapravo, nedostaje jesu šampanjci na čase, slatka vina i barem minimalna ponuda hrane: tri šnite sira, dvije fete larda, pet dobrih maslina.

Bastion je uspio mobilizirati agilnu vinsku publiku, pa ljubazni konobari tvrde da ni jedna boca, koliko god ekscentrična, ne traje dulje od dva ili tri dana. Upravo je izvanredno što u strogom centru Zagreba opstaje wine bar s tako radikalnim i zaista vrhunskim izborom vina ( nude i dvadesetak uglavnom zanimljivih piva, kao i specialty kave).

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.