Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Londonski Savoy maknuo je slavni britanski pjenušac Nyetimber s vinskih lista zbog divljanja vlasnika

nyetimber-g

Jedan od najprestižnijih londonskih hotela sa svojih je vinskih lista skinuo najpoznatiji britanski pjenušac. Prema pisanju The Timesa, F&B direktor hotela Savoy maknuo je pjenušac Nyetimber iz ponude nakon što je vlasnik te vinarije Eric Heerema na Savoyevu prijemu u Burlington arkadi zbog nepoznatih razloga dobio slom živaca, prevrnuo cijeli jedan stol skristalnim čašama, urlao na prisutne i vrijeđao konobare.  Za incident se nedavno doznalo na sudu, gdje bivši direktor prodaje Nyetimbera James Mason tuži tvrtku da mu je dala nezakoniti otkaz.

Mason tvrdi da mu je Heerema dao otkaz pozivajući se na teške povrede poslovnih običaja, optužio ga da je “lijen, nekompetentatn i lažljiv” i optužio da je upropastio jednu veliku narudžbu, što sve demantira. Incident je u njegovoj tužbi naveden kao dokaz o Heereminom problematičnom karakteru koji je, kako Mason tvrdi, kriv i za njegov otkaz.  Mason je u Nyetimber došao nakon sedam godina rada za Moet et Chandon, gdje je dogurao do pozicije direktora za međunarodni razvoj. U tvrtki je proveo godinu i osam mjeseci. Tvrdi da je u tom razdoblju 30 od 59 zaposlenih dalo ili dobilo otkaz, navodno zbog nepodnošljivih međuljudskih odnosa.

Supružnici Eric i Hannah Heerema (na glavnoj slici s princom Charlesom), imanje na kojem se proizvodi Nyetimber u West Sussexu kupili za 5,25 milijuna funti. Eric Heerema je uspješni investitor, a Hannah Heerema nasljednica škotske glazbene dinastije Kennedy. Nakon što su u vinograde i vinariju uložili još nekoliko milijuna funti, a prodaja Nyetimbera počela rasti na valu novog interesa za britanske pjenušce, tvrtka je i dalje u gubicima. Prema podacima iz 2015. trenutno posluje s 2,8 milijuna funti gubitka. Ovaj incident možda neće bitno utjecati na prodaju Nyetimbera koji je sve traženiji. Ipak, Savoy nije propustio ni ovu priliku da podsjeti tko je tko u hijerarhiji britanskih institucija.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.