Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Gospođa Chen zatvorila je Asiu u Vlaškoj, ali oba Wok and Rolla su prilično puna

asia-t-house7

Prošlog petka uoči kineske Nove godine, pokušali smo večerati u Asia T Houseu u Vlaškoj 9. Lokal je bio u mraku. Na vratima je pisalo da se popravljaju vodovodne instalacije. Sedam dana kasnije, u četvrtak 2.veljače, ponovno smo svratili u Asia T House, koji je i dalje zatvoren. Doznali smo da se upravo traži novi zakupnik, koji bi preuzeo restoran.

Ocjenjujemo li samo hranu, Asia T House bio je najbolji kineski i panazijski restoran ikad otvoren u Hrvatskoj. Asia T House, međutim, nije uspjela zbog nejasnog koncepta. Nije se znalo želi li Asia T House biti haute cuisine, ili još jedan europsko istočnjacki restoran ili, pak, prvi kineski bistro, što su mogli postati da su ponudu za ručak temeljili na fenomenalnim i jeftinim dim sumovima.
Budući da se vlasnici nisu odlučili ni za jednu čistu opciju, pa čak ni za ime koje bi restoran u Vlaškoj razlikovalo od drugih restorana Asia, logično je da Asia T House nije stekla nikakav identitet. To je dovelo do njenog zatvaranja. S druge strane, obitelj Chen uložila je puno energije u jednostavnije i profitabilnije formate poput Wok and Rolla. Prvi Wok and Roll proradio je još relativno davno u Areni, da bi se drugi lani otvorio u Avenue Mallu. Danas smo prošli kraj Wok and Rolla u Avenue Mallu: nešto iza podneva bio je gotovo prepun. Zagreb očito želi i kineski street food. A prave, velike kineske kuhinje očito će čekati neko drugo vrijeme.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.