Kad se nakon 18 godina senzacionalno plasirala među osam najboljih tenisačica na Australian Openu, Mirjana Lučić Baroni odbila je novinarima odgovoriti na pitanja o svom ocu. Ali je ponovno spremno govorila o svom suprugu, Talijanu Danieleu Baroniju, partneru, možda i ključnoj osobi, u njezinu tenisačkom povratku koji bi mogao postati jedan od spektakularnijih u povijesti .“Nakon svega što sam napravila u Melbourneu, mislim da zaslužujem preuzeti barem jedan od njegovih restorana”, izjavila je Lučić Baroni u šali. Daniele Baroni je vrlo uspješan američki restorater. Njegov flagship restoran Mediterraneo u Sarasoti na Floridi je klasični jednostavni talijanski restoran, čisti predstavnik casual uspcale restorana s menijem vrlo sličnim onome u zagrebačkom Carpacciu: teleće scaloppine i kotleti s rikulom, klasični talijanski umaci, vrganji, osso bucco, lasagne bolognese za koje, naglašavaju, ragu rade s mlijekom po tradicionalnom receptu iz Emilia Romagne.
Zagat iz godine u godinu ocjenjuje Mediterraneo kao jedan od najboljih restorana na Floridi, 4,3 /5 u zadnjem izdanju. “Mediterraneo je trajni favorit, s lojalnom publikom, ukusnom i profinjenom talijanskom kuhinjom, talijanskim vlasnicima i ljubaznim osobljem”, navodi Zagat. Baroni je Mediterraneo sonova s Alessandrom Rossijem i Giovannijem Migliorinijem, odibli su niz talijanskih i američkih restoranskhi nagrada i, zanimljivo. Insegna Del Ristorante Italiano, priznanje koje dodjeljuje talijanski ministar poljoprivrede i trgovine. Baroni je s istim partnerima vlasnik i popularnog cafea Epicurean u Sarasoti, omiljenog zbog brzih laganih ručkova koji stižu za stol za manje od 15 minuta i raznolike publike. “Ljudi koji u okolnim galerijama kupuju slike za 10.000 dolara guraju se za stolovima sa studentima iz Europe koji dolaze na kavu nakon posjete Macovom dućanu preko puta,” piše lokalni portal. Vikendom se Epicurean puni zbog talijanskih vina iz Toscane, Abruzza, Lombardije, Venetea, Puglie, Lazija koja se prodaju u pola cijene, a Epicurean je otvorio i poseban bar za pršute i suhomesnate delikatese. Mirjana Lučić Baroni dosad nije imala poslovnih veza s obiteljskim restoranima. “Često jedem u Mediterraneu, zapravo stalno, jer je hrana vrlo dobra. Kuham suprugu kod kuće, volimo kuhati zajedno. Mislim da radim odličan rižoto s vrganjima, ali dosad nisam pomakla ni jednu čašu u restoranu”. Kad završi povratnički niz, možda se i to promijeni.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.