Naravno da su mu žene dale nadimak Salt Bae, zbog tog pokreta kojim soli steak nakon što ga stručno izreže (i još ponečeg). Video koji mu je donio nadimak ima tri milijuna pregleda na Instagramu i tisuće reakcija na Twitteru učinili su ga internetskom senzacijom. Ljudima ga ne mogu prestati gledati dok priprema meso, masira krave i trančira buteve. Prema reakcijama na internetu, čini se da bi bilo dovoljno i da samo stoji pred kamerom.
I saw #saltbae I need more of him.
— I’d like to see it (@ctalleen) January 8, 2017
Gospodin u središtu ove priče je turski chef Nusret Gökçe koji odaje počast karnalnoj privlačnosti najboljih rezova mesa i steakovima i diže food porn na novu razinu, onu za odrasle. Bruno Mars je pokret kojim Gökçe soli steak usporedio sa savršenim mikedropom, chef izgleda sjajno u bijeloj majici i prsluku i izaziva histeriju na društvenim mrežama. Upravo je pokrenuta peticija u kojoj obožavatelji traže od Applea da napravi Salt Bae emoji.
https://www.instagram.com/p/BO9dI9ujWNI/?taken-by=nusr_et
Annndddd I'm out pic.twitter.com/jFS8aFaqN4
— Bruno Mars (@BrunoMars) January 8, 2017
Chef Nusret Gökçe je suvlasnik popularnog istanbulskog steak housea Nusr-Et koji radi na šest lokacija u Turskoj i Dubaju. Nusr-Et je poznat kao okupljalište turskih celebrityja ali svjetski slavnim učinili su ga foodieji na društvenim mrežama. S 1,1 milijun followera na Instagramu, ni Gökçe više nije anoniman, a ima i pokriće. Čovjek zna s mesom i očigledno je dobar biznismen.
https://www.instagram.com/p/BKDroh9AEjm/?taken-by=nusr_et
#Saltbae is the sensual meme you need right now https://t.co/IEtjgu9YP9 pic.twitter.com/jEXYzDuS7A
— Eater (@Eater) January 10, 2017
https://twitter.com/Schwartz341/status/818331044961075201
U intervjuu turskom Aksamu, Gökçe je ispričao ponešto o svom teškom profesionalnom putu. Odrastao je u rudarskoj obitelji kao jedno od petero djece, rano morao odustati od škole jer ga roditelji nisu mogli financirati, sam se probijao u restoranima kao pripravnik kod nekoliko mesara i nakon što je skupio novac i proveo neko vrijeme učeći od najboljih u Argentini, otvorio svoj prvi restoran. Gökçe je poznat kao chef koji sam vodi većinu svojih restorana, 18-satne smjene su mu normalne i nije mu problem ubaciti malo viralnog marketinga u raspored.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.