Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vlado Krauthaker u Dobrim vinima u srijedu predstavlja svoj privatni arhiv

krauthaker

Vlado Krauthaker jedan je od najvažnijih hrvatskih vinara uopće. Krauthaker je bio pionir privatne hrvatske vinske scene. Krauthaker je, de facto, izmislio suvremeno vinarstvo u Slavoniji. Krauthaker je uspostavio standarde za graševinu kakvu je danas poznajemo i pijemo. Značaj Vlade Krauthakera za hrvatsko vinarstvo naprosto se ne može preuveličati.

Stoga je Krauthakerovo gostovanje u Dobrim vinima, u srijedu 14.prosinca navečer, jedan od najvažnijih ovogodišnjih vinskih događaja u Zagrebu. I jedan od najspektakularnijih. Vlado Krauthaker predstavit će, naime, u Dobrim vinima ponešto buteljki iz njegove privatne kolekcije: riječ je o vinima koja već dugo nisu na tržištu.

Među ostalim, oni gosti, koji se uspiju domoći rezervacije za Krauthakerovu večeru,  moći će kušati izbornu graševinu iz davne 1994. godine! Među ostalim atrakcijama želimo spomenuti Graševinu iz 2003., Chardonnay Rosenberg iz 2002., Muškat Ružu iz 2006. te Mercs, sjajnu kupažu merlota i cabernet sauvignona iz 2009. godine, koja će se točiti iz magnuma. Doista se ne sjećamo da je Zagreb ikada vidio takvu zbirku Krauthakerovih starijih i rijetkih vina. Dobra vina, jedini hrvatski lokal s Wine Spectatorovim priznanjem Award of Excellence, mogu biti ponosna zbog zaista jedinstvenog Krauthakeorva vinskog vatrometa, kojim završava ovogodišnji program njihovih redovitih vinskih večera srijedom.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.