Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagreb očekuje neodoljivo uzbudljivi vinski tjedan

van-zellers

Idući će se tjedan u Zagrebu održati četiri prvorazredna vinska događaja. U srijedu 19. listopada poslije podne u vinoteci Vivat Winelovers u Martićevoj ulici mogu se kušati  nova izdanje vrhunskih Medeinih vina, malvazije Montiron i merlota Punta Greca. Osim ova dva sjajna vina, Medea će predstaviti i ovogodšnje ulje Salvela, od netom ubranih  maslina. Kušati posve svježe, još neistaloženo maslinovo ulje jedinstveni je spektakl zbog kojeg vrijedi otići na puno nedostupnija mjesta od vinoteke u centru Zagreba. 

Samo nekoliko sati kasnije u Dobrim vinima u Green Goldu gostuje Cristiano Van Zeller, jedan do najvažnijih portugalskih vinara današnjice. Van Zeller i njegova kćer Francisca gostima Dobrih vina predstavit će niz izvrsnih crnih vina, uglavnom iz prestižne linije Quinta Valle D.Maria, te dva porta. Ovdje valja naglasiti da Zellerova crna vina spadaju među najbolje ocijenjena protuglaska suha vina uopće, s nekoliko ocjena preko 95 bodova i s bezbroj ocjena između 90 i 95 bodova. Mjesta za Van Zellerovu večeru u Dobrim vinima moraju se unaprijed rezervirati.

U četvrtak 20.listopada American Express u Vivat dovodi najbolje ocijenjeno hrvatsko crno vino. Riječ je o Istrianu zapadnoistarske vinarije Veralda, koji je na ovogodišnjem Decanterovu Svjetskom prvenstvu dobio platinastu medalju i 95 bodova. Degustacija počinje u 14 sati. Iste večeri Vivat će u restoranu Apetit City prezentirati amarone klasične veronske vinarije Masi. Tom će se prigodom kušati tri amaronea različitih godišta i stilova, a osobitu pozornost i uzbuđenje izaziva Cru Amarone , iz berbe 1995. O Masijevim vinima govorit će predstavnica vinarije Carina Curtilla. Zagreb već dugo nije doživio tako uzbudljiv vinski tjedan. Do Božića bit će ih, srećom, još nekoliko sličnog ranga.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.