Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Francuskinja Jennifer Le Nechet prva je žena proglašena najboljom bartendericom na svijetu

le-nechet

Jennifer Le Nechet iz pariškog restorana Café Moderne, proglašena je najboljom bartendericom na ovogodišnjem natjecanju World’s Best Bartender of the Year. Diageovo natjecanje završilo je četverodnevnim finalom u Miamiju u koje se probilo 56 barmena iz cijeloga svijeta. Le Nechet je pobijedila s nizom pića inspiriranih Steampunkom koje su suci opisali kao  “spektakularne” i “vibrantne”.

Le Nechet je prva žena koja je osvojila ovu cijenjenu titulu.  “Ovaj me tjedan inspirirao da nastavim pomicati granice okusa i istraživati kako koktelima angažirati sva čula. Jedva čekam nova iskustva”, izjavila je.

le-nechet

Jennifer Le Nechet ima 29 godina, diplomirala je književnost i latinoameričku kulturu. Nakon studija je putovala svijetom, a da bi financirala putovanja zaposlila se kao konobarica u restoranu Café Moderne, bez ikakvog profesionalnog iskustva. Zatim su je premjestili na bar gdje je posluživala kave i piva i tako se, ispričala je nedavno za Madame Le Figaro, razvila njezina strast prema miksologiji. Učila je od vlasnika restorana Mida Ahmeda Yahija, svjetskog prvaka 2014. Manje od godinu dana kasnije, proglašena je najboljom bartendericom na svijetu.

Inovacije i veliki talent

Jennifer Le Nechet je poznata po koktelima poput “julepa budućnosti” nazvanog Matrix ili Sherry Breezea u kojemu kombinira votku, konfit od jagoda, cream sherry i voćne sokove. Inspiraciju nalazi posvuda od filma do dizajna, glazbe i magije i tvrdi da između kuhanja i koktela nema bitne razlike osim što bartenderi koriste tekuće sastojke.

Ovo je osmo izdanje natjecanja World’s Best Bartender of the Year i najveće do sada, prijavilo se oko 10.000 barmena. U finalu su se natjecali u nekoliko zadataka koji su testirali njihove tehnike i osobnost, poznavanje pića i performanse pod pritiskom. Svi su koristili isključivo Diageove premium brendove za pripremu klasičnih koktela i svojih kreacija.

Otkad je natjecanje pokrenuto 2009. broj zemalja koje sudjeluju se utrostručio a prijavilo se ukupno 250.000 barmena. Kao pobjednica, Le Nechet je iduću godinu biti ambasadorica Diagovih Reserve brendova, portfelja koji uključuje Johnnie Walker Super Deluxe, Cîroc i Ketel One votku, Don Julio tekilu, Tanqueray No. TEN gin, Zacapa rum i kolekciju single malt whiskeya. Putovat će posvijetu kao sutkinja na lokalnim izdanjima ovog natjecanja i na idućem svjetskom finalu koje će biti održano u Mexico Cityju.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.