Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Svi pričaju o lebdećim čašama koje u listopadu stižu na tržište

levitating-cup

Izumitelj Joel Paglione tvrdi da njegove levitirajuće čaše na ‘elektromagnetskom ovjesu’ mogu neograničeno čekati u zraku da popijete svoje piće

Izumitelj Joel Paglione koji upravo dovršava svoju kampanju na Kickstarteru, nije baš imao na umu borbu protiv mrlja od čaša kad je kreirao Levitating CUP. Više ga je zanimalo kakvu još prakičnu primjenu može imati “jednostavna kombinacija djelovanja nekoliko magneta i elektromagnetskog polja”. Na Kickstarteru je trenutno nekoliko desetaka projekata u kojima nešto lebdi na tom principu,  “elektromagnetskog ovjesa”, od punjača za mobitele do satova i lampi. Ali do Paglionea se nitko nije sjetio čaša. Zapravo, i lebdeće čaše je netko već izumio, ali u tom starijem sustavu, baza koju treba montirati ispod stola ili šanka da bi čaše lebdjele mora kabelom biti uključena u struju i velika je.

Paglione je napravio elegantniju, lakšu i bežičnu bazu.  U prezentaciji projekta ovaj izumitelj tvrdi da bilo kakve čaše, od onih za whiskey i koktele, do vinskih i pivskih pa čak i šalice za kavu, s njegovim sustavom mogu lebdjeti neograničeno vrijeme. Za ugostitelje, argument nije štednja na podmetačima, jer jedna čaša stoji 200 dolara. Riječ je o čistoj atrakciji. Prva runda čaša u prodaju stiže u listopadu. Još stignete uložiti u njih na Kickstarteru i dobiti nešto zauzvrat. Inače, Joe Paglione već je poznat po projektu Oak Bottle, dosta besmislenoj drvenoj boci za koju tvrdi da vinu, pivu ili koktelima u roku od dan-dva daje arome koje se razvijaju godinama odležavanja u hrastovim bačvama. Iako Oak Bottle nije tema ovoga članka, nemojte si uskratiti užitak i pročitajte što je legenda vinske kritike Oz Clarke napisao nakon što ga je testirao (‘kao da ližem hrastovu letvu’). U usporedbi s tim, lebdeće čaše i ne izgledaju loše. Pogledajte kako funkcioniraju u praksi.

https://www.youtube.com/watch?v=8tBGcZH3C0I

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.