Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

POMALE 2015. Jako inteligentno napravljena graševina Vlade Krauthakera

pomale-fb

Dobre graševine uvijek moraju posjedovati stanovitu težinu. Čak i kad su napravljene u “svježem i mladom “ stilu kao većina poznatijih graševina u zadnjih nekoliko godina, one moraju ostavljati dojam stanovite supstance i gustoće. Nova graševina Vlade Krauthakera s položaja Pomale, izvrsno je izbalansirala taj osjećaj težine i tijela vina, s upravo uzornom svježinom  koju podcrtava lagani ostatak ugljičnog dioksida. Riječ je o jednoj od najinteligentnije proizvedenih graševina iz lanjske, općepoznato odlične berbe, koja pokazuje put za optimalnu stilzaciju vina od najvažnije hrvatske kontinentalne sorte.

pomale-ID

Graševina Pomale iz 2015. prvo osvaja svojom istaknutom svježinom, hrskavošću stanovitom mineralnošću te osjetljivom svilenakastom teksturom. Na prvi bi se gutljaj reklo kako se radi o idealnom ljetnom vinu za gašenje žeđi u velikim količinama. Zatim, međutim, dolazi osjećaj punoće u ustima, pa niz kompleksnih okusa, od jabuka i krušaka do kamilice i lagano gorko-začinskog aftertastea, koji otkrivaju kako je riječ o prilično kompleksnom vinu. Istodobno, primarne voćne i cvjetne arome te, opet, elementi kamilice, brzo se i intenzivno razvijaju u čaši, takod da dojam o easy drinking ljetnom vinu brzo nestaje pred čitavim nizom mirisa i okusa, uspješno uokvirenih u “young and fresh”  paradigmu. Graševina Pomale iz 2015. godine jedno je od najboljih i najkomercijalnijih recentnih bijelih vina najvažnijeg slavonskog privatnog vinara.

Gastropreporuka: Zbog svježine i mineralnosti, ovo je zapravo graševina koja se može piti uz kamenice, riblji carpaccio ili sirove kozice, ali i uz klasični rižoto. Kulen i sve druge dobre sušene kobasice uobičajeno su u igri, kao i mladi kozji sir.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

POMALE 2015. Jako inteligentno napravljena graševina Vlade Krauthakera

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min