Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

eBay je pokrenuo veliku trgovinu za vino, kreću s 10.000 etiketa iz 500 regija

ebay-glavna

Trenutno samo u Americi, ali planiraju se širiti ako projekt uspije. U suradnji s aplikacijom za vino Drync i njihovom partnerskom mrežom trgovaca vina, eBay je u svoju ponudu uvrstio više od 10.000 vina koja se mogu pretraživati po sortama, regijama i cijenama. U prvom valu nude vina iz više od 500 regija u 30 zemalja svijeta, od slavnih poput Toskane i Sonome do regija koje se tek afirmiraju poput Galileje i Doline Bekaa. Trgovci koji žele prodavati vina putem eBaya morat će platiti Dryncu, a oni pak ponudu dalje integriraju u eBay. Vina se trenutno dostavljaju u 45 američkih saveznih država, a eBay uz vina prodaje i svu galanteriju, od vadičepa do decantera. Iako su se suočava s moćnom konkurencijom Amazona, Alibabe i drugih internetskih mega-trgovina, eBay još uvijek ima 162 milijuna aktivnih kupaca i 79 posto sve robe koja se tamo proda ili kupi je novo.

ebay

Ovo je zanimljiv pokušaj da se golemi doseg eBaya kombinira s inovativnom platformom poput Drynca i vinom kao proizvodomkoji se inače prodaje u specijaliziranim online trgovinama. Drync i eBay bit će samo posrednici, kupovinom vina kupac ulazi u pravni odnos s trgovcem i sam odgovara za poštivanje zakona o konzumaciji alkohola u svojoj zemlji.

Direktor Drynca Brad Rosen tvrdi da njihova suradnja s eBayom predstavlja “značajni zaokret u vinskoj industriji, jer u realnom vremenu nudi prodaju vina velikih i malih trgovaca u cijeloj zemlji, uz mogućnost dostave i podizanja robe u trgovinama”. I Amazon poput eBaya pokušava iskoristiti rastuću prodaju vina, njihova trgovina radi već četiri godine i najavili su veća ulaganja, posebno u Americi.

 

 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.