Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pošip Stina 2015. proglašen je najboljim hrvatskim vinom na Challenge International du Vin u Bordeauxu

stina-posip-001

Pošip Stina 2015. proglašen najboljim hrvatskim vinom na natjecanju Challenge International du Vin u Francuskoj. Natjecanje ove godine slavi 40. obljetnicu i Hrvatska je zemlja partner i počasni gost. Pošip Stina 2015. pobijedio je u konkurenciji 38 hrvatskih vina, u dva kruga i prema odluci 12-članog žirija stranih vinskih kritičara. Challenge International du Vin najveće je međunarodno natjecanje u Francuskoj i najstarije takvo natjecanje vina uopće, na kojemu se u gradu Bourgu u Bordeauxu svakog proljeća ocjenjuje 5000 vina iz 38 zemalja. U žirijima je gotovo 700 vinskih profesionalaca i stručnih potrošača vina.

stina vino

Stinini vinogradi na položaju Murvica

Vlasnik Stina Vina Jako Andabak zadnjih je 7 godina značajno investirao u obnovu vinograda na sjajnim položajima Murvica na Braču, koji se nalaze na najvećoj nadmorskoj visini u Hrvatskoj. Vinograde su obnovili 2009. godine, razvili su vinariju i dva uspješna brenda – Stina i Majstor. Plavac mali Majstor iz 2009. na istom je ovom francuskom natjecanju 2013. osvojio zlatnu medalju, a Stina Prošek iz 2011. i Stina Pošip iz 2014. broncu i srebro na londonskom Wine Challengeu.

Pod vodstvom direktora Ivice Kovačevića, Stina Vino postala je vjerojatno najvažnija dalmatinska vinarija. Nedavno su lansirali svoju prvu jeftiniju liniju Brač 1903. s vrlo dobrim crnim Bogondonom i bijelim Godimentom.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.