Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Zagrebu u petak počinje Craft beer festival, pogledajte lineup

craft-beer-festival

U Europskoj uniji u je ovom trenutku registrirano 5700 craft pivovara, craft pivarstvo raste 73 posto godišnje i hrvatska nije izuzetak. Samo u prošloj godini na domaće je tržište uspješno izišlo 10 novih craft pivovara. Nova imena i zanimljiva, uglavnom dobra craft piva, na domaćoj se sceni pojavljuju gotovo svakog mjeseca. Nekadašnji garažisti poput San Servola, Zmajskog, Nove Runde, postaju sve važnije marke i nova konkurencija industriji piva koja i sama kupuje ili pokreće brendove craft piva. 

U Zagrebu se ovoga vikenda, od 1. do 3. travnja u prostorima Gastronomada u Europskom domu u Jurišićevoj ulici u Zagrebu, održava Craft Beer festival 2016Festival je namijenjen fanovima craft piva, ali dobar dio događaja odvijat će se u poslovnom kontekstu. Gastronomad Rene Bakalović i hrvatsko Ministarstvo turizma, kako stoji u najavi događaja, festival su organizirali “s ciljem ovu donedavno gotovo hobističku temu podignuti na razinu stvaranja inovativnog turističkog proizvoda”. Na drugom danu Craft Beer festivala gostovat će Paolo Bertani, direktor najpoznatije talijanske craft pivovare Birra del Borgo.

craft beer festival.001

Nova Runda, Zmajska pivovara, Varionica, Bura brew (sve s FB)

Među izlagačima su Aba 5th element, Air craft brewery, Bošnjak pivo iz Sičica, Bura brew iz Poreča, Brlog pivovara iz Zadra, Nova runda, Pivionica, Medvedgrad, Razum iz Samobora, Varionica i Zmajska pivovara.

U Klubu Gastronomada na istoj adresi, najavljene su degustacije piva i rasprave o spajanju tematike hrane i kraft piva, od pivskih jela do čokolade. Predavanja vode Rene Bakalović i pivski sommelieri Milan Peh i Domagoj Jakopović Ribafish, poznati i kao najglasniji javni promotori craft pivarstva u Hrvatskoj. Predavanja su osmišljena kao prezentacije potencijala craft pivarstva u različitim sektorima,  od turističkih agencija do HoReCa i financijskog sektora. 

Ulaz  je besplatan.

  

CRAFT BEER FESTIVAL
1-3. travnja 2016.

Prostori Gastronomada, Europski dom
Jurišićeva 1 (I kat)

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.