Prekjučer su nam u Sheratonovu baru &More uz Colettijev Brut Nature Blanc donijeli zdjelicu s fenomenalno hrskavim, optimalno slanim čvarcima i zdjelicu s još hrskavijim pločicama od tijesta za palačinke. Mislili smo da je to bilo slučajno, da im je u kuhinji ostao višak couverta pa su odlučili razveseliti goste. Jučer oko pet ponovno smo svratili u Sheraton, provjeriti radi li se o iznimci ili o pravilu. I opet smo, uz čašu Colettija, dobili iste adiktivne čvarke i hrskavce od palačinki.
Sheraton trenutno poslužuje naoriginalnije snackove u zagrebačkim hotelskim barovima. A grickalice koje gosti dobivaju uz alkohol važan su dio ugođaja svakog dobrog hotelskog bara. Prije korone vrijedilo je pravilo da se u barovima hotela s pet zvjezdica serviraju tri premium snacka. Kako je korona dramatično srezala hotelske proračune, većina je međunarodnih ali i hrvatskih hotela odustala od tog zlatnog pravila, pa sada gosti uz piće ne dobivaju ništa, ili dobivaju osrednji kikiriki i čips.
Najbolje je ipak kad hotel uz koktele, vino ili pivo poslužuje grickalice vlastite proizvodnje, nešto što se ne prodaje u supermarketima. Utoliko se ovaj pametni Sheratonov potez perfektno uklapa u renesansu bara koji je donedavno bio među najgorima u Zagrebu.
Prije samo godinu dana konobari u Sheratonovu baru hodali su u raskopčanim košuljama koje su im ispadale iz hlača, kokteli su bili inferiorni a ambijent kolodvorski. Preuređeni Sheratonov bar u kojem je sada puno visokih stolica, danas je ugodno, moderno mjesto s veoma profesionalnim servisom, dosta dobrih pića, iznimno razumnim cijenama i još puno prostora za napredak.
Jučer smo poslije pjenušca popili odličan Negroni koji se miješa s opravdano kultnim torinskim vermutom Cocchi i košta samo devet eura. I drugi kokteli, ima ih ukupno dvadesetak, jeftiniji su nego u većini hrvatskih hotela s pet zvjezdica. Žestoka pića također nisu skupa; izvrsni Knob Creek Rye košta, primjerice, 7,5 eura. Čaša pjenušca košta pet ili šest eura.
Veliki prostor za poboljšanja vidimo na vinskoj i pivskoj karti. Prvo, barovi hotela s pet zvjezdica po definiciji toče šampanjac na čaše. Sheratonov bar, međutim, toči jedino pjenušac i prosecco. Drugo, izbor vina na čaše preuzak je i pogrešno koncipiran. Na svaka dva hrvatska vina idu dva talijanska, što ima smisla u Sheratonovu talijanskom restoranu Tomassino ali zaista nema smisla u baru opće prakse. Osim toga, radi se o posve prosječnim vinima. Treće, izbor piva, bez ijednog lokalnog crafta, među zaostalijima je u Zagrebu.
No, riječ je o pogreškama koje se mogu ispraviti za mjesec dana ili manje. Važno je da je Sheratonov bar počeo podsjećati na svoja najbolja, slavna vremena kad ga je vodio veliki miksolog Zlatko Ivkić.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.