Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

THEATRIUM JE POBIJEDIO Filip Horvat preko puta restorana planira otvoriti vinski bar i omakase salon

theatrium

Prije četiri godine, mnogi su zagrebački ugostitelji govorili da Filip Horvat neće uspjeti. U vrijeme pandemije, pola je Zagreba povezanog s restoranima govorilo da Filip Horvat neće uspjeti. Filip Horvat, jedan od najtalentiranijih i tehnički najkompetentnijih hrvatskih chefova 21. stoljeća, definitivno je uspio.

Ne samo zato što Theatrium radi dobro za ručak i izvrsno za večeru, pa bilježi između 150 i 160 couverta dnevno, nego i zato što se Horvat namjerava proširiti. Restoran koji nije uspio ne može se širiti, dok se oni uspješni nezaustavljivo šire, poput Batkovih lanaca. Filip Horvat, dakle, u atriju ZKM-a preko puta Theatriuma kani otvoriti vinski bar.

Horvat bi na vinskom baru tebao početi ozbiljnije raditi poslije Nove godine. Budući da je Filip Horvat jedini zagrebački chef sa znanjima ambicioznog sommeliera, sasvim je logično da prva Theatrumova ekstenzija brenda bude baš vinski bar.

Osim vinskog bara, na gornjoj etaži lokala preko puta Theatriuma gospodin Horvat planira otvoriti omakase za osam do dvanaest gostiju. “Theatrum se profilirao u klasični gastronomski restoran, koji nije ni bistro ni fine dining. Imamo vrlo široku publiku i ne želimo je ograničavati degustacijskim menijima,” pričao nam je danas chef Horvat, ”Stoga se otvaranje omakasea za mali broj gostiju čini kao logična opcija u iskoraku prema pravom, beskompromisnom fine diningu.”

Kad Horvat otvori vinski bar, i ako doista otvori omakase salon, atrij Zagrebačkog kazališta mladih postat će najuzbudljivija gastronomska adresa u Zagrebu. Naime, početkom godine ondje bi u bivšem Hard Rock Caffeu trebao početi raditi veliki upmarket azijski restoran Davora Bienenfelda i Vida Nikolića. Bienenfeld je, usput govoreći, danas na Theatriumovoj terasi čavrljao s Albertom Papom, utemeljiteljem Hard Rocka. A mi smo u Theatriumu ručali fenomenalnu verziju tom yuma s motarom i velikim kokosovim sferama, i odlični barely touched odrezak sabljarke s kremom od pečenih paprika i slatkim kukuruzom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.