Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Glavna zagrebačka restoranska ulica danas se priremeno zatvorila. Za ručak i večeru rade još jedino Vinodol i Korčula

teslina-prazna

Danas smo htjeli ručati u Carpacciu, najboljem zagrebačkom talijanskom restoranu. Koji, međutim, od danas ne radi za ručak. Carpaccio je uveo ljetno radno vrijeme, pa se restoran otvara u 17 sati. Zatim smo prošli kraj vrlo dobrog sushi bara Nomu, čije ljetno radno vrijeme također počinje u 17 sati.

Obližnji Sopal već dugo radi samo navečer. Danas se zatvorio i Theatrium Filipa Horvata. Najbolji zagrebački gastronomski bistro ponovno se otvara 21. kolovoza. Na godišnjem je i Burgeraj u Preradovićevoj, najbolji gradski burger bar.

Teslina se tako za ručak ispraznila od dobrih restorana, ne računajući Korčuli i Vinodol, gdje chef Kiki Godinić rastura s torom od plave tune generala Gotovine, s tartarom od rajčica i fermentiranim lišćem vinove loze. Zanimljivo je da ni bistro Pod zidom kraj Dolca ne radi za ručak. Da u Zagrebu zaista ima jako puno turista, kao što se ponekad tvrdi, prilično smo sigurni da bi Carpaccio, Pod zidom i Nomu radili i za ručak. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.