Nakon što je Spar pokrenuo inicijativu smanjenja šećera u sastavu svojih proizvoda, njihovom se cilju priključila i Vindija. Kako su jučer zajedno objavile dvije kompanije, inicijativa pokrenuta po smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije i uglednih austrijskih znanstvenika (sve je krenulo sa Sparova austrijskog tržišta) trebao bi, prema sadašnjim trendovima količinu šećera u proizvodima Spara i Vindije smanjiti za ukupno nekoliko stotina tona.
Spar je smanjio udjel šećera u proizvodima robnih marki SPAR, S-Budget, SPAR Natur*pur i SPAR Vital. Promijenili su recepture 160 proizvoda, iz nekih su izbacili i do 80 posto šećera, a nisu koristili zamjenske šećere. U Hrvatskoj, rekao je Predsjednik Uprave Spar Hrvatska Helmut Fenzl, smanjili su udjel šećera u 36 proizvoda koje za trgovački lanac proizvode hrvatski poduzetnici i poljoprivrednici.
Spar je u raznim kategorijama proizvoda poput kolača, bezalkoholnih pića, sirupa, pudinga, müsli, keksa, capuccina rezultiralo je smanjenjem količine šećera u proizvodima vlastitih robnih marki smanjio korištenje šećera za impresivnih 300 tona. “Drago nam je da se Vindija uključila u ovu inicijativu, što ovom projektu za dobrobit naših potrošača daje dodatni zamah,” rekao je Fenzl. Vindija je već smanjila udjel šećera u voćnim jogurtima z’bregov za 15 posto, što je 26 tona šećera godišnje manje. “Ovakav iskorak napravili smo i u asortimanu sokova, za čiju će se proizvodnju godišnje utrošiti čak 231.700 kilograma šećera manje, čime značajno smanjujemo i kalorijsku vrijednosti u oba asortimana, uz istovremeno zadržavanje prepoznatljivih okusa“, rekao je predsjednik Uprave Grupe Vindija, Nenad Klepač.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.