Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Brad Pitt optužio Angelinu Jolie da namjerno uništava ugled Miravala. Traži suđenje pred porotom 

pitt-jolie

Davne 2008. godine Brad Pitt i Angelina Jolie kupili su kontrolni paket dionica u provansalskoj vinariji i vinogradu Château Miraval, gdje su se kasnije vjenčali 2014. godine. Kad su se razvodili, Miraval je bio jedna od rijetkih stvari oko kojih su se mirno dogovorili i nastavili ih dijeliti. Miraval proizvodi jedan od najboljih rosea na svijetu, a Brad Pitt je tamo počeo proizvoditi i odličan rose šampanjac Fleur de Miraval. Stvari su se, međutim, zakomplicirale kad je Angelina Jolie navodno iza leđa Bradu Pittu, prodala svoje udjele u Miravalu Juriju Shefleru, vlasniku Stolichnaya votke i Stoli Grupe. Brad ju je tužio.

Angelina je navodno mogla prodati Miraval jer je dogovor oko podjele vinarije s Bradom bio samo usmen. Na temelju tog dogovora Miraval nisu unijeli u brakorazvodnu parnicu pa nije bio zamrznut kao ostala imovina koja se dijelila. Bradu je Miraval osobni životni projekt, a Angelini tek vrijedna nekretnina za koju je našla kupca. Kad su kupovali Miraval preko svoje agencije Nouvel LCC pričalo se da je koštao 45 milijuna eura.

Bradovi odvjetnici tvrde da je upravo on učinio imanje profitabilnim i pretvorio ga u višemilijunski međunarodni biznis. “Vinograd je postao Pittova strast a Miraval jedan od najuglednijih proizvođača rosea,” stoji u sudskoj dokumentaciji koju je svojedobno objavio Bloomberg. “Ona je prodala svoj udjel znajući da oligarh Juri Shefler namjerava preuzeti kontrolu nad Miravalom i tako ugroziti Pittovu investiciju u vinariju.”

U jednom dijelu dokumenta odvjetnici navode da je Brad Pitt u Miraval “uložio podjednako novca i znoja, dok Jolie u tim naporima nije sudjelovala ni na koji način.”  Kad su kupovali Miraval, Brad Pitt je dao 60 posto novca, a Angelina Jolie 40 posto. Zajedno s enolozima, na 500 hektara vinograda napravili su revoluciju na tržištu rosea. Iako nikad nisu osobno promovirali Miraval, današnja popularnost suhih blijedih rosea može se pripisati njima koliko i genijalnom vlasniku Whispering Angela Sashi Lichineu.  

Jolie i Pitt već su jednom završili na sudu zbog Miravala, kad im je pariški prizivni sud 2017. naredio da plate dizajnera koji je preuredio dvorac. Navodno su mu ostali dužni 500.000 eura. Ovo suđenje je puno teži slučaj. U novim dokumentima predanima sudu u Los Angelesu koje citira People, Pitt tvrdi da je Jolie namjerno “htjela nanijeti štetu” vinariji prodajom svojih udjela. Kaže da su se dogovorili da nikada neće prodati svoje udjele bez pristanka drugoga.

Odvjetnici preciziraju da je Jolie planirala prodati svoj udjel u listopadu, tvrtki Tenute del Mondo, koja je “sklona preuzimanju kontrole nad Miravalom” i koja je “neizravno u vlasništvu i pod kontrolom Jurija Sheflera”. “Jolie je prodaju obavila u tajnosti, namjerno držeći Pitta u neznanju i svjesno kršeći Pittova ugovorna prava,” stoji u podnesku glumčeva tima. Angelina, koja je nakon razvoda preuzela agenciju Nouvel na koju je uknjižen dio Miravala, morala je pravo prvokupa ponuditi Bradovoj firmi Mondo Bongo ali to nije učinila. Navodno je svoj udjel prebacila na drugu firmu, Quimicum, i od suda tražila, ona tvrdi i dobila, dozvolu za prodaju prije okončanja brakorazvodne parnice i mjesec dana prije planirane prodaje. Pittovi odvjetnici tvrde da je Shefler kupovinom Angelinina udjela zapravo počeo neprijateljsko preuzimanje Miravala, jer kupovinom Angelinonog udjela pokušava doći do “povjerljivih i zaštićenih informacija na dobrobit svog konkurentskog poduzeća”. Optužuju Sheflera da ima “agresivne poslovne taktike i sumnjive profesionalne veze,” što “ugrožava ugled brenda koji je Pitt tako pažljivo gradio”. Dodaju: “Jolie je pokušala natjerati Pitta na partnerstvo sa strancem, i još gore, strancem s toksičnim poslovnim vezama i namjerama.” Pitt traži odštetu “u iznosu koji će se dokazati na suđenju” i proglašenje prodaje ništetnom. Traži suđenje pred porotom. Nakon Deppa protiv Amber Heard, možda nam se sprema novi medijski spektakl.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.