Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

GUINNESSOV REKORD Gregory Foster pojeo je tri Carolina Reapera u manje od 9 sekundi i otkrio tajnu pobjeđivanja na ovakvim natjecanjima

gregory-foster

Jedna Carolina Reaper papričica ima prosječno  više od 1,5 milijuna scovillea. Amerikanac Gregory Foster pojeo ih je tri u 8,72 sekundi i upisao se u Guinnessovu knjigu rekorda. Zapravo, Gregory je pojeo šest čilija: njegov prvi pokušaj, naime, nije bio dovoljan da sruši prethodni rekord Mikea Jacka koji je tri Carolina Reapera pojeo u 9,72. Dakle scovilleima koje je Gregory progutao treba dodati i ljutinu koja se u njegovom tijelu nagomilala tijekom neuspješnih pokušaja.

Gregory Foster je u izjavi o svom podvigu rekao nešto zanimljivo: da najteži dio ovog ekstremnog sporta nije podnošenje ljutine, nego svladavanje tehnike žvakanja. Kad se natječene u jedenju čilija, a u Zagrebu u organizaciji Volim ljuto imamo priliku gledati vrlo jaka natjecanja, ključno je brzo i efikasno žvakati, kaže Foster. Drugim riječima, treningom žvakanja čilija natjerao je tijelo da se manje opire. 

“Vježbajući za ovaj pokušaj, koncentrirao sam se na mehaniku i mišićnu memoriju. Trenirao sam s manje ljutim čilijima kako bi mi u ključnom trenutku cijeli proces žvakanja i gutanja bio automatski,” rekao je.”Pokušao sam si podići svijest i entuzijazam za ekstremno ljute papričice, a u međuvremenu pokazati svoj izniman talent u konzumiranju velikih količina ovih nevjerojatnih izvora boli u najkraćem mogućem roku.” Za one koji se planiraju natjecati u jedenju jako ljutih čilija, dobar profesionalni savjet. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.