Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Johnny Depp i Amber Heard potrošili su 160.000 dolara na vino u 15 mjeseci braka. Kako? Vega Sicilia, vintage šampanjci, veliki bordeauxi

Neočekivano, jedno od najosebujnijih svjedočenja na suđenju Johnnyja Deppa i njegove bivše supruge Amber Heard koje se upravo odvija u Virginiji, medijima opsjednutima ovim procesom servirao je ugledni stari računovođa iz Los Angelesa. Gospodin Edward White, senior partner u kompaniji Edward White & Co koja vodi knjige za stotinjak milijardera i celebrityja, ali i države Kalforniju i Aljasku i nekoliko vladnih agencija, na sudu je iznio detalje o tome kako se slavni holivudski par tijekom kratkog, 15-mjesečnog braka ponašao s novcem. 

Ako ste zadnjih godina živjeli izvan Zemljine orbite, evo kratkog konteksta. Američka glumica Amber Heard (Aquaman) nekoliko je puta javno optužila bivšeg supruga Johnnyja Deppa da ju je u braku fizički i psihički zlostavljao. Depp, koji tvrdi da je Heard zapravo njega zlostavljala i financijski eksploatirala, uzvratio je s nekoliko protutužbi, koje je izgubio.

Nakon što je Washington Post objavio kolumnu Amber Heard u kojoj ona (bez spominjanja imena) piše kako je bila žrtva obiteljskog nasilja, Depp je odlučio izravnati račune pred globalnom javnošću, na sudu iznijeti sve detalje burnog braka i pokušati spasiti karijeru, jer su ga zbog optužbi Amber Heard,među ostalim, izbacili iz franšize Pirati s Kariba o kojoj, realno, ovisi njegov financijski opstanak. 

Suđenje koje mediji manijakalno prate (TikTok prednjači i čini se da je 90 posto njihovih korisnika #teamjohnny) otvoreno je na temelju tužbe za klevetu teške 50 milijuna dolara koju je Depp podnio protiv Heard zbog članka u Washington Postu. Ona u protutužbi traži 100 milijuna dolara.

Svjedoci su nevjerojatna galerija likova iz holivudskog backstagea, od tjelohranitelja, butlera i šofera do psihijatara, agenata, liječnika i, eto, računovođe koji je, da spomenemo i to, Deppa 2016. spasio od sigurnog zatvora (godinama nije plaćao porez) i bankrota. Depp je nerazumno trošio i kupovao nekretnine a nije mogao plaćati kredite jer je snimao loše filmove, spasili su ga Pirati s Kariba.

Gospodin White pod zakletvom je izjavio da su u 15 mjeseci tijekom braka s Amber Heard na Deppovim računima napravljeni troškovi u visini 14 milijuna dolara. Dakle, gotovo milijun dolara mjesečno. Među ostalim, na vina su potrošili 160.000 dolara.

Gospodin White tvrdi da to zna jer je Heard u brakorazvodnoj parnici tražila da Depp prije potpisivanja razvoda plati sve račune koje su zajedno napravili kako nju nitko ne bi proganjao kad ostane bez pristupa njegovim karticama. Među računima koje je Depp morao platiti tako se našao i račun najvećeg losanđeleskog trgovca vinom. 

Prema tvrdnjama svjedoka, račun i nije bilo teško napraviti u nešto više od godinu dana. Amber Heard je, ustanovljeno je na sudu, veliki fan Vega Sicilie, najveće i najvažnije španjolske vinarije čije se prvo vino Unico prodaje za 300 do 500 eura po boci, i nerijetko je imala običaj popiti i dvije boce dnevno, dok su njeni prijatelji tamanili šampanjce i rosee. Depp, liječeni alkoholičar, preferira whisky, bourbon i rum, ali kad pije vino, pije vintage šampanjce, koji su uvijek morali biti u privatnim avionima koje je koristio.

U intervjuu koji je 2006. dao Decanteru, još dok je bio u braku s francuskom starletom Vanessom Paradis, Depp je rekao da najviše pije francuska vina. “Volim Petrus i Château Cheval-Blanc,’ rekao je, i dodao da je na vrhu njegove liste i Romanée-Conti. “To su vina s kojima postižeš nirvanu,” objasnio je.

Udovica Roalda Dahla Liccy Dahl, ljubiteljica vina i česta gošća na snimanju filma Charlie i tvornica čokolade koji se temelji na knjizi njena supruga, Decanteru je ispričala kako ju je Depp jednoga dana pozvao u svoj trailer na čašu vina. “Iznenadila sam se kad sam vidjela da mu na stolu stoje dvije boce Cos d’Estournela iz 1989. i 1990. Rekao mi je da su to relikti njegove prošle veze s Winonom Ryder,” ispričala je Dahl.

Deppov računovođa Edward White, pak, tvrdi da su Deppovi računi za vino nakon razvoda od Amber Heard pali praktički na nulu, sugerirajući da je većinu od 160.000 dolara vina popila ona, uz pomoć prijatelja koje je često častila na Deppov račun. No, trenutno smo tek u dijelu suđenja u kojem se saslušavaju Deppovi svjedoci. Za koji dan svoj dio priče iznosi strana Amber Heard, pa se možda razjasni i tko je koliko Vega Sicilia, šampanjaca i bordeauxa popio u jednom od najkontroverznijih brakova u novijoj povijesti Hollywooda.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.