Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

RESTORANI PROTIV INFLACIJE Batak od 1. veljače uvodi goveđe obraze, po lanjskoj cijeni

batak-g

U sezonskim programima lanca roštiljarni Batak neka se jela ponavljaju  iz godine u godinu, jer su iznimno popularna. Šparoge s roštilja proljetni su hit, dok goveđi obrazi obilježavaju kasnu zimu. Batkovi goveđi obrazi, koje restoran zove junećim obrazima, kako bi bio tehnički korektan, sporo se dinstaju u umaku od korjenastog povrća i crnog vina. 

Mekano meso s gustim tamnim umakom servira se na kremastom pire krumpiru s mladim lukom. S Batkove razmjerno kratke ali pametne vinske karte, uz goveđe bi obraze trebalo piti neki od Korlata ili crni Dalmatian Dog napravljen od babića, jedne od najplemenitijih hrvatskih autohtonih sorti. I Korlat i Dalmatian Dog toče se na čaše.

E sada, u vrijeme kad naslovnice svih medija vrište vijestima o inflaciji, Batak će goveđe obraze naplaćivati po istoj cijeni kao prije godinu dana; 89 kuna za prilično obilnu porciju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.