Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zviždačica Maja Đerek iz Državnih nekretnina htjela je zatvoriti kafić Flores zbog duga za najam od 3 do 4 milijuna kuna

djerek-flores

Maja Đerek, bivša službenica Državnih nekretnina i trenutno najpoznatija hrvatska zviždačica, dala je opsežan intervju za 24sata, u kojem je među ostalim govorila o neplaćanju najamnina za državne poslovne prostore u centru Zagreba.

Gospođa Đerek tvrdi da vlasnici velikog kafića Flores u Petrićevoj ulici kraj Cvjetnog trga i parfumerije Flores u Dežmanovom prolazu, godinama nisu plaćali najamninu za te prestižne i vrlo velike lokale.

Uoči parlamentarnih izbora 2020. Maja Đerek tražila je da se i jednom o drugom Floresu ukine MTU, kako bi ih se onemogućilo da rade. U intervjuu za 24sata Đerek tvrdi da je Mario Banožić, ondašnji ministar državne imovine a sadašnji ministar obrane, zahtijevao da se protiv Floresa ne poduzimaju nikakve mjere usprkos dugu koji je u ljeto 2020, sjeća se gospođa Đerek, iznosio između tri i četiri milijuna kuna. 

Maja Đerek kaže da je Flores godinama uspijevao raditi bez plaćanja najamnine tako što je firma koja je bila dužna najam odlazila u stečaj, da bi vođenje kafića i parfumerije preuzimala neka druga firma kojom su, naravno, upravljali isti vlasnici.

Ovaj iskaz zviždačice iz Državnih nekretnina iznimno je važan jer pokazuje kako se godinama dilalo državnim, a vjerojatno i gradskim poslovnim prostorima u centru Zagreba. Usporedbe radi,  ugostitelji koji zaista plaćaju lokale u središtu grada, svaki mjesec moraji uplatiti između 50 i 70 tisuća kuna za nešto veći restoran . 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.