Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tkalčićeva nije iskoristila turistički time out. I dalje se radi o najgoroj zagrebačkoj restoranskoj ulici

tkalciceva

Chef Belizar Miloš danas nam je rekao da njegova Agava trenutno radi jednokratno, od 17 sati. Agava je već cijelu vječnost uvjerljivo najbolji restoran u Tkalčićevoj, glavnoj zagrebačkoj turističkoj ulici.

Agava je gastronomski bistro visokog stila, koji je iz godine u godinu iskupljivao grijehe skoro svih drugih ugostitelja u Tkalčićevoj. Osim Agave, u Tkalčićevoj vrijedi jesti još jedino u Batku i Royal Indiji (usprkos groznim stolovima na terasi). Svatko tko drži do svoje prehrane, i tko želi nešto bolje od bazičnog fast fooda, trebao bi izbjegavati sve druge lokale s hranom u Tkalčićevoj ulici.

Sasvim je jasno zašto se Tkalčićeva pretvorila u najgoru zagrebačku restoransku ulicu. Zagreb je prije pet ili šest godina postao relevantno srednjoeuropsko turističko odredište. Svaka turistička destinacija u godinama snažne ekspanzije na određenim osobito popularnim lokacijama koncentrira najgore od hrane: glavne ulice Santorinija, splitska Riva, Stradun, uličice oko Oxford Streeta ili Tkalčićeva u Zagrebu mogu se natjecati u broju loših restorana po kvadratnom metru terase.

Takvo je stanje, naprosto, prirodna posljedica masovnog turizma. Međutim, pandemija i potres drastično su promijenili paradigmu zagrebačkog turizma. S gradskih su ulica nestale velike turističke grupe, koje nikad nisu brinule za kvalitetu hrane.

Turizam se ponovo poslije mnogo godina individualizirao, što znači da restorani i kafići moraju odgovarati specifičnim zahtjevima individualnih gostiju. U Tkalčićevoj nitko nije uočio tu stratešku promjenu. Umjesto da praznu i lošu 2020. iskoriste da bi unaprijedili kvalitetu , ugostitelji u Tkalčićevoj u 2021. i 2022. ušli su s jednako niskim kriterijima kao da nije bilo korone i potresa.

Rezultat? Otkako je Agava prešla na večernje radno vrijeme, u Tkalčićevoj, ulici s više od dvadeset lokala, može se ručati jedino u Batku i Royal Indiji.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.