Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Čini se da definitivno više nema Foodnessa, najluđeg hrvatskog gastrodućana za tinejdžere

foodness-g

Foodness u Erdödyevoj ulici u Zagrebu prije četiri ili pet godina imao je renome jeftinog Bonkulovića za klince. Foodness je držao niz američkih brendova koje klinci obožavaju, prije nego što su ti brendovi došli u supermarkete: klinci su tamanili Oreo, Hershey, Doritose, Dr.Pepper cole s okusima i niz drugih ikonografskih i sumanuto nezdravih ali adiktivnih proizvoda iz svakodnevnog jelovnika američkih školaraca i adolescenata.

U 2019. godini Oreo i Doritos već su se masovno prodavali u samoposluživanjima pa je dovitljiva  ekipa iz Foodnessa odlučila otići korak dalje. Foodness se počeo pretvarati u restoran/slastičarnu s američkim sladoledom, pultom za američke palačinke i većim izborom sendviča. Jedino nisu planirali burgere, jer nisu mogli dobiti tehničke uvjete za ugradnju roštilja.

Pandemija je poništila planove za lansiranje tinejdžerskog američkog restorana u susjedstvu gimnazija u Križanićevoj ulici.  Foodness je između lockdowna pokušavao preživljavati, ali je uglavnom bio zatvoren.

foodness

Početkon kolovoza lanjske godine na Facebooku su objavili najavu da uskoro ponovo otvaraju na novoj lokaciji, ali nakon toga informacija više nema. U Foodnessovu prostoru u Erdödyevoj 6 danas više nema nikoga, a u izlogu piše da se lokal prodaje ili iznajmljuje. 

Pokušali smo provjeriti planira li se Foodness otvoriti negdje drugdje, ali telefon je isključen. Čekam odgovor na mail. Žao nam je ako se Foodness definitivno ugasio. Uljepšavao je zagrebačko tržište hrane.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.