Od danas objavljujemo rezultate izbora za Restoran godine. Ove je godine u izboru sudjelovalo četrdesetak profesionalaca iz restoranske industrije, koji su mogli glasati za pet restorana: prvoplasirani dobiva 10 bodova, drugi 8, treći 6, četvrti 4, a peti 2 boda.
Naši su birači glasove raspodijelili na čak 28 restorana, što samo govori o snažnoj konkurenciji kao i o vitalnosti hrvatske gastronomije. Kult Plave Kamenice svaki će drugi dan do Božića objavljivati rezultate za deset prvoplasiranih restorana, od desetog do prvog mjesta.
Jedini zagrebački Michelinov restoran tijekom lockdowna morao se prilagođavati zahtjevima tržišta, pa je svojedobno bio uveo i bistronomsku ponudu. No, od jeseni Noel je ponovo restoran kreativne visoke kuhinje, a chef Bruno Vokal, suvlasnik i sommelier Ivan Jug i miksolog Karlo Ferenčak zadnjih su nekoliko mjeseci u velikoj formi. Noel je ove godine uspio obraniti Michelinovu zvjezdicu, čime je ostvario strateški cilj.
Chef Matija Bogdan jedan je od najkompetentnijih profesionalaca u hrvatskoj restoranskoj industriji. Mano je izvrstan suvremeni konzervativni restoran s besprijekornim kuhanjem, jakim okusima i lijepim čistim prezentacijama. Meni bi se vjerojatno trebao češće mijenjati, a servis bi valjalo podići na razinu kuhanja. No, chef Bogdan doslovno je preporodio Mano, koji se prije njegova dolaska opasno približavao prosječnosti.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.