Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hoće li povratak virusa bitno utjecati na rad restorana i kafića ? Ne bi trebao, ali….

slovenija-korona-terase

U Austriji se dnevno bilježi dvadeset do trideset novih slučajeva korone. U Austriji sve normalno radi od 15. svibnja, dakle od tjedna kad smo i mi otvorili restorane. Massimo Bottura otvorio je Osteriu Francescanu prije nekoliko dana, a u Veneciji se otvorila kavana Florian, jedan od simbola tog grada. U Njemačkoj se, usprkos parsto novozaraženih na dan, igra Bundesliga. Nastavilo se i španjolsko nogometno prvenstvo.

Posve je jasno da se Europa navikava živjeti uz donekle kontrolirani korona virus, i da je najvažnije izbjeći pretvaranje pojedinih žarišta u izvore masovnih zaraza. Utoliko zaista ne bi trebalo pustiti gledatelje na bilo koje sportske događaje, niti bi još trebalo organizirati veće koncerte .

No, kad je riječ o restoranima, kafićima i barovima, oni bi uz razumne mjere opreza trebali nastaviti normalno raditi i uz koronu među nama, ako se uistinu ne dogodi neko masovno širenje virusa. Pogotovo u ovo doba godine, kad svi želimo sjediti na terasama. Ako Austrija ili Češka ili Švicarska mogu normalno funkcionirati s prosječno dvadeset do trideset slučajeva na dan ( nekad bitno manje ali nekad i više), vjerojatno to može i Hrvatska. Uz preduvjet da se ljudi ponovo previše ne preplaše i ne odluče ostati doma. Strah je dobar kad potiče na oprez, ali nije dobar kad nam ne dopušta da barem koliko toliko normalno živimo.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.