Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Michelinov chef Deni Srdoč otvara pop up restoran u Frankfurtu, s četiri različita menija u četiri tjedna

Chef Deni Srdoč, još uvijek jedini hrvatski chef koji je osvojio Michelinovu zvjezdicu u dva različita restorana, sve više vremena provodi u Frankfurtu što se može vidjeti na njegovim društvenim mrežama. Čini se da sve kulminira otvaranjem pop up restorana u jednom od financijskih središta Europe.

Na svojem Instagram profilu Srdoč je objavio datume za svoj pop up restoran koji ne uključuje riječki bistro Hidden ni Michelinovo Nebo. Srdoča smo kontaktirali kako bi nam pojasnio koncept. “Na mjesec dana preuzimamo jedan restoran u Frankfurtu. Prolazimo kroz sve tržnice u Frankfurtu i radimo s lokalnim proizvođačima. Radit ćemo četiri tjedna i svaki ćemo tjedan imati drugi jelovnik. Bit će to više explorer menu koji će istraživati što možemo napraviti s namirnicama koje nađemo,” rekao nam je Srdoč. Na Instagram stranici Forked Up pojavio se i prvi jelovnik, koji sadrži jela poput paštete od patke sa sourdough vaflom, kruškom, narom i fermentiranim povrćem i losos pastrve s čilijem, narančom i muškatnom tikvom.

Zanimljivo je i da nijedno jelo nije skuplje od 32 eura, dok je većina u rangu ispod dvadesetak eura. Dakle slično ili jeftinije od prosječnih hrvatskih restorana, a cijene su formirane za jedan od najbogatijih njemačkih gradova prepun financijaša. Degustacijski jelovnik od četiri slijeda stoji 82 eura. Glavnu tržnicu u Frankfurtu obišli smo prije dvije i pol godine. Prezentacija hrane bila je impresivna, s puno mjesta na kojima se ona može probati. Frankfurtska tržnica jedan je od epicentara društvenog života grada. Odlično je da Deni Srdoč kao hrvatski chef kuha u stranim zemljama i promovira hrvatske kuhare kao marljive i kompetentne, ali je i šteta što Srdoč sve manje vremena provodi u hrvatskim kuhinjama kojima su prijekopotrebni kreativan rad i ambicija. Usput rečeno, činjenica da je tim riječkog Hiddena na čelu sa Željkom Vukićevićem kreirao cijeli novi jesenski jelovnik bez Srdočevih sugestijra, i da je meni fantastičan, ulijeva optimizam za budućnost jednog od  najboljih hrvatskih bistroa. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.