Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

DOBRA VIJEST Filip Horvat u Theatriumu ponovo peče kebab od tune, najbolje jelo od termički obrađene tunjevine u novijoj povijesti Zagreba

Danas smo poslije više od mjesec i pol sjeli u Theatrium. Mi smo ponešto putovali, a chef Filip Horvat pojeo je u New Yorku i Chicagu nekih petnaestak Michelinovih zvjezdica, o čemu će iscrpno pisati u serijalu Horvat u New Yorku koji na Kultu kreće krajem ovog tjedna.

Pošto smo se, eto, vratili u Theatrium, razveselila su nas tri klasična Horvatova jela na aktualnom Theatriumovom meniju ( tih jela nažalost nema na meniju dostupnom na webu). Riječ je o ljetnoj, slatkoj juhi od kukuruza, o paprikama punjenima bijelom ribom i o kebabu od plave tune. Kebab od tune najsenzacionalnija je termički obrađena plavoperajna tuna koju smo probali u Zagrebu. Prije dvije ili tri godine Theatriumovi kebabi od tune bili su toliko popularni da ih chef Horvat nije stizao dovoljno ispeći. Kebab od tune ima gotovo jednako jak i čist okus kao da jedete vrhunski sashimi.

Taj je okus nadograđen karamelizacijom, začinima i svima omiljenom teksturom mljevenog mesa na roštilju. Horvatov kebab od plave tune jednako je ingeniozan kao Zirojevićevi cannelloni punjeni punjenim paprikama. Uz kebab se poslužuju kajmak i bao bunsi punjeni kremom od mladog luka i čilija. Kebab od tune, koji košta 26 eura, fino se slaže s lagano rashlađenim crnim vinom koje nema previše tanina ili s tvrđim roseom poput Stagnuma R. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.