
Cimet je miris zime. Orašar miriše na cimet, ali doslovno. Naime, mnogi bečki hoteli i zagrebačka Esplanada uoči Adventa često ukrašavaju svoje javne prostore figurama iz Orašara. Pa se onda atriji srednjoeuropskih hotela i palača za Božić aromatiziraju cimetom. Pita od jabuka, kvintesencija jesenko-zimskog kolača, nezamisliva je bez cimeta.
Brojni prhki i mekani keksi, od glasovitog nizozemskog Speculaasa do nježnijih meksičkih polvoronesa, temelje se na cimetu. Cimet je identitetski miris zimskih blagdana. Stoga je sasvim logično da je Aura za ovu jesen i zimu pripremila četiri topla koktela s cimetom.
Aura je, podsjetimo, najveća hrvatska craft destilerija, koja je učinila Teranino najprodavanijim likerom na hrvatskom tržištu. Aura iz Buzeta proizvodi i druga jaka pića koja redovito osvajaju prestižne međunarodne nagrade.
Aurini zimski kokteli baziraju se na njenim najvažnijim brendovima, poput Teranina i gina Karbun, uz božićni dodatak cimeta i jabuka. Evo recepata na koje će i ove zime mirisati brojni hrvatski kafići, adventski štandovi i barovi. Lako ih je napraviti i kod kuće.




Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.