Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Hrvatsku je stiglo brašno Molini Pizzuti, jedne od uglednih talijanskih mlinarskih tvrtki specijaliziranih za pizzu

Molini Pizzuti osnovan je 1953. godine na Amalfiju, jednoj od najpoznatijih talijanskih turističkih destinacija. Obala Amalfija smatra se draguljem u kruni južnotalijanskog turizma. No, Molini Pizzuti ne bavi se turizmom. Molini Pizzuti bavi se uzgojem pšenice i proizvodnjom brašna, koje je u proteklih sedamdesetak godina steklo status jednog od najboljih brašna za pizzu napoletanu.  

Molini Pizzuti još je 2000. godine, kad se baš nije puno govorilo o zanatskim pizzama a još manje o zanatskim brašnima za pizzu, osnovao Akademiju Pizzuti, stručni okvir za edukaciju pizzaiola, pekara i pastry chefova.  

Molini Pizzuti i danas je, 72 godine poslije osnivanja, u vlasništvu obitelji Pizzuti. Brašna Molini Pizzuti u stručnoj literaturi i na društvenim mrežama dobivaju dvostruke recenzije. S jedne strane, skoro svi se slažu da je riječ o vrhunskim proizvodima. S druge strane, mnogi im prigovaraju da su preskupa. Međutim, u strukturi cijene jedne pizze, nekoliko centi više ili manje zaista ne čini posebnu razliku, tako da se prigovor o cijeni može ignorirati.  

Visokoproteinska 00 brašna Molini Pizzuti nedavno su došla i na hrvatsko tržište. U šibenskoj pizzeriji Kono Napoletana Pizza and Bar u listopadu je održana radionica posvećena brašnima Molini Pizzuti. Radionicu je vodio Martin Marić, vlasnik ove popularne šibenske pizzerije. Mariću se pridružio Dejan Parun, vlasnik novosadske pizzerije Tramuntana. Dolazak tvrtke Molini Pizzuti u Hrvatsku još je jedna potvrda kontinuiranog rasta nacionalne scene ambicioznih pizzerija.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.