Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

EKSKLUZIVNO U studenom se u Noelovu podrumu otvara ‘Noel Street’, moderni bar i bistro s latino hranom, koktelima i vinima po dobrim cijenama.

U Zagrebu se ove jeseni neće otvarati previše novih restorana. Među rijetkim otvorenjima vrijednim pozornosti možemo spomenuti bistro Matije Bogdana i Marka Palfija u Ilici preko puta Britanskog trga I veliku BBQ pivnicu Zmajske pivovare na Trnju, na obali Save.

Najambiciozniji novi jesenski restoran u Zagrebu mogao bi, ipak, postati “Noel Street”. “Noel Street” pišemo pod navodnicima jer je riječ o radnom naslovu. Još nije odlučeno kako će se novi Noelov restoran zapravo zvati.

Zašto najambiciozniji?  

Zato što vlasnici Noela (među kojima više nije chef Mario Mandarić) u “Noel Street” ulažu oko 300 tisuća eura. Već je kupljena nova kuhinjska oprema, novi tanjuri i bešteci: otvaranje je prvo bilo planirano za kraj rujna, no sad se očekuje da bi “Noel Street” mogao početi s radom negdje u studenom.

“Noel Street” smješten je u Noelovu podrumu. Naime, ispod Michelinova restorana u Dukljaninovoj ulici nalazi se prostor za četrdeset do pedeset ljudi, koji je unatrag desetak godina, otkad se Noel uselio u Petu četvrtinu Dina Galvagna, imao više različitih namjena. Nijedna, međutim, nije bila osobito komercijalna.

Noelovi su vlasnici odlučili komercijalizirati taj prilično ugodni podzemni prostor, gdje smo prije dosta vremena popili nekoliko fenomenalnih crnih burgundaca iz veoma dobrih berbi. “Noel Street” bit će moderno uređeni casual bistro, s naglaskom na latino kuhinju. Poslije zatvaranja El Tora Zagrebu kronično nedostaje latinska gastronomija. Više jela bit će namijenjeno dijeljenju, a vinska će karta sadržavati niz i Noelovih vina, ali i velik broj bitno jeftinijih etiketa. Uz vina, “Noel Street” nudit će puno koktela. U večernjim satima ondje će se svirati jazz ili će se puštati house.

Chef “Noel Streeta” bit će Ivan Temšić, koji već dulje vrijeme predstavlja Noel na raznim uličnim gastro festivalima. Gospodin Temšić ovog je ljeta obilazio neke najuglednije europske street food restorane, osobito one nadahnute španjolskim kulinarskim tradicijama. Otvaranje “Noel Streeta” hrabar je potez, jer unatrag više od dvadeset godina ni jedan podrumski restoran u centru Zagreba nije uspio privući dovoljno publike.

S druge strane, u zoni Martićeve ulice gotovo sve uspijeva, od klasičnog ribljeg restorana kao što je Zlatna školjka do beogradske sladoledarnice Crna ovca. “Noel Street”, bude li gastronomski kompetentan, ugođajno privlačan i cjenovno prihvatljiv, mogao bi se pridružiti nizu uspješnih lokala u kvartu Martićeve ulice.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.