Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Probali smo nove i poboljšane kroasane iz Noel Bread & Delija. Kroasan s bademima i frangipaneom je senzacionalan

Nekoliko tjedana nakon što je u Dobrom dolu, jednoj od ljepših zagrebačkih ulica, otvorio svoju prvu pekarnicu izvan centra grada, Noel Bread&Deli dobio je dva značajna pojačanja. U Noelov pekarski tim vratio se OG, pekar Nikša Mandić, čiji su senzacionalni kruhovi na kolicima nekadašnjeg Noela inspirirali cijeli uspješan biznis koji danas vodi Ivan Jug, dok je viennoiserie i budući program kolača preuzela Ruža Šimić, jedna od talentiranijih slasičarki mlađe generacije koja je postala poznata sa svojom slastičarnicom Trinity u Zaprešiću. 

Rezultati ovih transfera već se vide u svim Noel Bread & Deli pekarnicama, posebno na kroasanima koji su značajno poboljšani (pistacija) i novim kroasanima poput onoga s malinom i bademima.  U četvrtak smo probali nekoliko kroasana iz nove serije. Prvo što smo primijetili je puno bolja kvaliteta tijesta, koje je lagano, prozračno, hrskavo i elastično točno koliko treba, s ukusnom koricom koja se ne mrvi, a kroasani se fino listaju.

Okusi su također precizniji, sa školskim balansom masnoće, lakoće, slanosti i slatkoće, i intenzivno mirišu na maslac. Tijesto za kroasane u Noel Bread & Deliju sada je izvrsno. Kreme kojima su kroasani punjeni su dosta slatke i ima ih zaista puno što je vjerojatno komercijalnije i kupcima stvara bolji osjećaj vrijednosti za novac. U slučaju pistacije, međutim, krema je rubno preslatka za naš ukus.

S obzirom da Noel Bread & Deli očito koristi kvalitetne sastojke i da krema sada sadrži više pistacija, dovoljno je bogatog okusa da može podnijeti više slatkoće, slično kao dubaj deserti. Ovaj kroasan u poboljšanoj verziji sigurno će biti jedan od najprodavanijih.

Kroasan s malinom zanimljiv je upravo zbog punjenja, ali i zbog vrlo atraktivne crvene glazure s komadićima sušenih malina. Lagan i voćan, podsjetio nas je na fenomenalne vesele kroasane s malinama u čuvenom Brunellsu, jednoj od najstarijih slatičarnica u Barceloni, koja prodaje najbolje kroasane u gradu u kojem kroasane svi obožavaju. Pain au chocolat je korektan, dok je kroasan s bademima senzacija.

Ovaj kroasan intnenzivno miriše na maslac i pržene bademe, dobro je zapečen što pojačava okuse karameliziranih oraščića i prekriven s puno listića blanširanih i tostiranih badema. Najvažnije, kroasan s bademom punjen je bogatom, svilenkastom frangipane kremom koja ga pretvara u ozbiljan desert. Noel Bread & Deli, donedavno poznat po babkama i maritozzima, sada se može pohvaliti vitrinama krosana koji se mogu se usporediti s kroasanima iz boljih pekarnica u velikim europskim gradovima. Ništa manja očekivanja nemamo od nove linije kolača Ruže Šimić. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.