U Cheese Baru kraj Trga bana Jelačića, jednom od najpopularnijih vinskih barova u Zagrebu, u vrijeme subotnje špice stvaraju se neviđene gužve. Coletti je krovni brend uglednog plešivičkog vinara Franje Kolarića, pod kojim se prodaju i neki od najboljih hrvatskih pjenušaca. Svi pjenušci Coletti proizvedeni su klasičnom metodom i svi predstavljaju odličnu vrijednost za novac.
Kamenice se upravo približavaju samom vrhuncu sezone. Kamenice se mogu jesti cijelu godinu, ali sredozemne su kamenice definitivno mesnatije, jodiranije i ukusnije krajem siječnja nego krajem srpnja.
Cheese Bar je prepoznao sezonu ali i duh vremena, obilježen frustracijom zbog visokih cijena hrane, pa je u subotu kad su lokali oko centra uvijek prepuni odlučio prodavati čašu pjenušca Coletti i živu kamenicu za sedam eura, što je predinflacijska vrijednost za novac: u nekim restoranima u Teslinoj samo kamenica košta sedam eura. A pjenušac još toliko ili više.
Kamenice s dobrim, klasičnim pjenušavim vinom (uz kamenice zaboravite prosecco) čine najzabavniji početak dana, koji možemo zamisliti. Cheese Bar zna imati dosta problema s izborom hrane. Ali ovaj je put doista pogodio.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.