Hrvatski sommelierski klub i dalje marljivo radi na promicanju znanja o vinu, osobito među profesionalcima iz ugostiteljske industrije ali i raznih drugih zanimanja vezanih uz vinsku scenu. Pa tako HSK upravo najavljuje prve ovogodišnje tečajeve za Prvu sommeliersku razinu. Tečajevi će se održavati u Opatiji, Splitu i Dubrovniku, krajem veljače i u prvom dijelu ožujka.
Kao i obično, HSK-ovi sommelierski tečajevi organiziraju se na dva načina: on line za teorijski dio nastave, i on site, uživo, za praktični dio nastave koji podrazumijeva i kušanje vina.
Sommelierski tečajevi 1. razine u Opatiji se održavaju od 24. do 26. veljače on line, a od 28. veljače do 2. ožujka uživo u hotelu Ambasador.
U ožujku on line tečajevi počinju u Splitu od 10. do 12. ožujka dok se nastava uživo odvija u hotelu Ambasador (nije povezan s opatijskim Ambasadorom) od 14. do 16. ožujka.
U Dubrovniku on line tečaj za 1. razinu traje od 10. do 12. ožujka, a nastava uživo održava se u hotelu Rixos od 17. do 19. ožujka.
I ovom prilikom želimo podsjetiti da doslovno svatko tko želi raditi u servisu bilo kojeg ozbiljnijeg restorana ili hotela, naprosto mora svladati osnovna sommelierska znanja. To vrijedi i za konobare, ali i za kuhare. Potpuno je nezamislivo raditi u ambicioznom restoranu ili u hotelu s pet zvjezdica a da ne znate ništa o vinima. To je jednako kao da se zaposlite u salonu za prodaju automobila a da ne znate voziti. Stoga bi bilo neophodno da se što više ljudi iz restoranskog posla prijavi na tečajeve Hrvatskog sommelierskog kluba.
Veljača
Ožujak
Zainteresirani prijave mogu poslati na info@sommelier.hr ili se prijaviti na 052/ 222- 385
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.