Al Dente u Bogovićevoj ulici najbolja je zagrebačka pizzeria iza Franko’s Pizza & Bara. Al Dente se afirmirao pizzom canotto, podvrstom napoletane s visokim, debelim, vrlo prozračnim rubovima.
Al Dente se lanjskog proljeća otvorio i u Rovinju, no koncept rovinjskog Al Dentea nije osobito precizno definiran; uz pizze, rovinjski Al Dente pokušava se poigravati jelima visoke bistronomije, koju baš i ne razumije dovoljno dobro.
Sad se, međutim, u Zagrebu otvara nova pizzeria Al Dente, na adresi Sesvetska 3. Riječ je o zgradi u kojoj se do prije par mjeseci nalazio talijanski restoran Scarpetta, koji nije bio loš, dapače, ali je morao propasti jer je vrlo doslovno kopirao Carpaccio, osim što je imao više cijene od Carpaccia; plagijat s višim cijenama nužno vodi u debakl.
Budući da se novi Al Dente nalazi blizu Ekonomskog fakulteta i blizu Prometnog fakulteta, mislimo da bi morao biti uspješan. Svaka dobra pizzeria u blizini dva fakulteta (nedaleko je i jedno veleučilište i srednja škola) naprosto ne može propasti, ako cijene nisu previsoke. U bloku zgrada u Sesvetskoj ulici u zadnjih je par godina bankrotiralo više restorana: sushi bar Cunami bio je, naprosto, gastronomski grozan. Prije Cunamija ondje se nalazila neka neloša ali nedefinirana zalogajnica, a ulaz do Cunamija otvorila se Scarpetta koja je, eto, trajala manje od tri godine.
Al Dente je vrlo snažan brend s odličnim bazičnim proizvodom. Sve što Al Denteu u Sesvetskoj treba jesu vrhunske pizze, par solidnih pasti i velikih salata, uz razumne cijene i zanimljivi izbor koktela, craft piva i vina. Zanimljiv, a ne luksuzan. U slučaju da ispuni te pretpostavke , Al Dente u Sesvetskoj ulici mogao bi vrlo dugo trajati.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.