Jurica Obrol fenomenalno kuha. Gospodin Obrol spada među tehnički najbolje, ali i najmaštovitije hrvatske chefove mlađe generacije. Obrolova profesionalna biografija više je nego impresivna.
Obrol je radio u Brasserie Vjekoslava Pavića, prvog hrvatskog chefa s Michelinovom zvjezdicom. Neko je vrijeme proveo u andaluzijskom Aponienteu glasovitog chefa Angela Leona, restoranu s tri Michelinove zvjezdice. U Hrvatskoj je kuhao s Denijem Srdočem u Dragi di Lovrana, s Rudolfom Štefanom u Pelegriniju i sa Stivenom Vunićem u Zijavici, prije nego što je došao u lovranski Ganeum Roberta Benzije. Bolje ne može.
Osim što tehnički zna sve skuhati, Jurica Obrol iznimno je talentiran za slaganje tekstura i za izvlačenje vrlo čistih, esencijalnih okusa iz jela i sastojaka koji su toliko sveprisutni da ih smatramo općepoznatima. No, u Obrolovoj interpretaciji ta jela mogu postati nezaboravna, specifična i ponovno nova, poput zaista jedinstvene carbonare u kojoj smo prije točno godinu dana uživali u Ganeumu. Jurica Obrol spada u malu skupinu mlađih hrvatskih chefova koji su kadri trajno obilježiti i mijenjati nacionalnu gastronomiju.
Mladog chefa godine biraju uredništvo Kulta Plave Kamenice i vodstvo Aspira Veleučilišta Aspira je najvažnija gastronomska obrazovna institucija u Hrvatskoj, u čijim programima sudjeluje više od sedamdeset istaknutih chefova, od Hrvoja Zirojevića do Mickaela Alixa.
Mladog chefa godine biraju urednici Kulta Plave Kamenice i vodstvo Aspire. Cilj je izbora Mladog chefa godine povećati vidljivost mlađih kuhara u profesionalnoj i u široj javnosti. Veleučlište Aspira, koje djeluje u Splitu i u Zagrebu, najvažnija je hrvatska obrazovna ustanova za gastronomiju i ugostiteljstvo. Na Aspirinom Studiju gastronomije kao predavači sudjelovali su deseci renomiranih hrvatskih i inozemnih chefova, od Hrvoja Zirojevića do Mickaela Alixa.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.