Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KOMENTAR Melt se zatvorio jer nije znao čime se bavi. Svejedno nam je žao što se zatvorio 

melt-zagreb-g

Melt je, dakle, u početku imao genijalne sladolede. Njihov sorbeto od jagoda kojem smo 2021. napisali hvalospjev bio je najbolji, najjagodastiji sladoled od jagoda koji sNo ikad probali u Hrvatskoj: prštao je od živog, zrelog, netom ubranog voća. Međutim, taj je genijalni sladoled od jagoda kasnio barem mjesec dana za sezonom jagoda, što znači da Melt nije mogao kupovati prve proljetne zrele jagode.

Treće ili četvrte godine broj zaista dostupnih sladoleda u Meltu počeo se smanjivati, a lani sladoled od jagoda nije imao ni pola intenziteta i vibrantnosti originalnog Meltova sorbeta od jagoda. Melt se, nažalost, prebrzo pretvorio u prosječnu zalogajnicu s prosječnim jelima za “brunch” i mediokritetskim pićima, zanemarujući svoju glavnu svrhu postojanja po kojoj je dobio ime.

Meltovo zatvaranje tipičan je primjer neuspjeha lokala koji nije znao što zapravo radi: bez jasnog identiteta naprosto ne možete dugoročno uspjeti. Ne možete se praviti da proizvodite vrhunski sladoled i istodobno prodavati tost s avokadom, valjda najdosadnije jelo na svijetu. Meltovo zatvaranje još jednom pokazuje da je entuzijazam nedovoljan za opstanak na tržištu. Ugostiteljstvo je preozbiljan  posao da bi se bazirao na dobrim namjerama i usputnim znanjima. Svejedno, žao nam je što se Melt zatvara. Melt je bio doslovno jedini decentni lokal u donjem dijelu Radićeve ulice. A donji dio Radićeve po ugostiteljskon je kičeraju nadmašio čak i susjednu Tkalčićevu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.