Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NA PUTU PREMA DOLJE Zagrebački vinski bar Oio Vivo već je treći put u dvije godine promijenio gazdu 

Jučer popodne, na nevjerojatnih zagrebačkih siječanjskih plus sedamnaest, pokušali smo  sjesti na terasu bara Oio Vivo, koji ima puno visokih i niskih stolova blizu Šenoina spomenika u Staroj Vlaškoj. Simpatičnog smo konobara zamolili da nam donese čašu Toljeva chardonnaya Le Chiffre, trećeg najboljeg hrvatskog vina u recentnom izboru Kulta Plave Kamenice. Oio Vivo bio je jedan od rijetkih lokala u Zagrebu koji je točio na čaše ovo vrlo skupo ali zaista odlično vino.

“Nemamo više Le Chiffre. Gazda se prominija prije skoro dva miseca. Sad držimo neka druga vina,” rekao je konobar. Radi se, nažalost, o već  trećoj promjeni uprave u Oio Vivo, u samo dvije godine. Oio Vivo ugledni  je brend istarskih maslinovih ulja, iza kojeg stoji jedna zagrebačka građevinska tvrtka. Oio Vivo, Olive and Wine bar, otvorio se na fenomenalnoj lokaciji kraj Šenoina spomenika, ali u prvih godinu i pol ili više ondje nije bilo skoro nikoga.

Pa su vlasnici Oio Viva početkom lanjskog ljeta bar dali u zakup jednom od voditelja ultrauspješnog Cheese Bara na obližnjem Europskom trgu. Oio Vivo odmah je procvao. Terasa je bila prepuna cijelo ljeto, točila su se zaista vrhunska hrvatska vina, od Šemberova zelenog Blanc de Noirsa do Toljeva Le Chiffrea, a ni ponuda daskica nije izgledala loše. I onda je sve poslije samo par mjeseci naglo nestalo. Nova vinska karta Oio Viva prilično je tužna, uz samo četiri ili pet iznimaka poput Nuićeva Trnjaka. A u utorak popodne, na povijesnih  siječanjskih plus sedamnaest, na terasi nije bilo gotovo nikoga. Cheese Bar je u isto vrijeme oko tri bio prilično pun. Svaki lokal koji u samo dvije godine promijeni tri uprave i tri koncepta, neminovno je na putu prema dolje.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.