Conca d’Oro smještena u strogom centru Rijeke desetak je godina bila jedan od najdosadnijih restorana u gradu glasovitom po dosadnim restoranima. Conca d’Oro postala je dosadna nakon što ju je napustio legendarni chef, pokojni Andrej Barbieri, kojeg spominjemo kad god možemo jer smatramo da važni kuhari poput Barbierija nikad ne smiju biti zaboravljeni.
Conca d’Oro cijelo je desetljeće bila dosadna i nevrijedna trošenja novca, dok je prije par mjeseci nije preuzeo mlađi kuhar Filip Hudoletnjak. Gospodin Hudoletnjak u vrlo je kratkom roku nizom srčanih bistronomskih jela preporodio krvnu sliku gastronomije u centru Rijeke. Danas je Conca d’Oro, iza Hidden Wine Bistroa a uz Kavanu Grad, najuzbudljiviji riječki gradski restoran (Nebo nije u gradu).
Mladog chefa godine biraju uredništvo Kulta Plave Kamenice i vodstvo Aspira Veleučilišta Aspira je najvažnija gastronomska obrazovna institucija u Hrvatskoj, u čijim programima sudjeluje više od sedamdeset istaknutih chefova, od Hrvoja Zirojevića do Mickaela Alixa.
Jelima poput arancina od crnog rižota, cannellona punjenih boškarinom s kremom od buče i orzota s janjetinom i porilukom, Filip Hudoletnjak perfektno je pogodio zimski registar toplih bogatih okusa, uz visoku tehničku razinu kuhanja. Prije Conce d’Oro Filip Hudoletnjak kuhao je u Dragi di Lovrana i Nebu. Klasični chef Deni Srdoč pun je komplimenata za gospodina Hudoletnjaka.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.