U četvrtak 19. prosinca kreće spektakularni gastronomski program Murterska promenada, koji se odvija u zagrebačkom Nautic clubu Pojoda u Praškoj ulici. Murtersku promenadu otvara Ante Božikov, alias Antonin de Doupin, chef i vlasnik čuvene kornatske konobe Opat.
U petak i subotu u Pojodi gostuju konoba Smokvica i restoran Fabro sa chefovima Andrijom Kerom i Brunom Mudronjom. U ponedjeljak 23. prosinca u Pojodi kuhaju restorani Rebac i Capri sa chefovima Lucijom Turčinov i Enricom Krlukom, bivšim profesionalnim boksačem iz Vodica, dok je Badnjak rezerviran samo za Rebac. Od 26. do 28 prosinca u Praškoj kuha Vjeko Bašić, predsjednik JRE-a, chef i vlasnik glasovite murterske konobe Boba, da bi božićno izdanje Murterske promenade zatvorio Opat Ante Božikova. Chef Božikov kuhat će u Pojodi 30. i 31. prosinca, dakle i na samu Staru godinu.
Murterska promenada svakako je najuzbudljiviji gastronomski blagdanski program, koji se ovog prosinca odvija u Zagrebu. Voljeli bismo da zagrebačka edicija Murterske promenade postane standardni sadržaj zagrebačkog Božića i Nove godine.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.